Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Endelig helg (2017-08)

24.02.17

Denne uken

 1. Hvordan sikre seg på åpne trådløse nettverk? Sikkerhet
 2. Hvorfor denne forakten for Oslo? Politikk
 3. Bankene får konkurranse fra teknologiselskapene Disrupt or die
 4. Bøker om lean Teknologiledelse
 5. Hvorfor denne iveren etter statlige arbeidsplasser? Politikk

1. Hvordan sikre seg på åpne trådløse nettverk?

Når du besøker hoteller, cafeer, konferanser eller andre steder som tilbyr trådløs tilgang til nettet, er det gjerne så som så med sikkerheten. Tek.no gir en enkel innføring i hvorfor du bør sikre deg og hvordan.

Les hos Tek.no

2. Hvorfor denne forakten for Oslo?

«I Nord-Norge hørte jeg om «søringan» som ikke skjønte noe som helst og ikke brydde seg om noen andre enn seg selv. Oslo, som tar i mot de som blir fortrengt av smålig bygdekultur fra hele landet. Vi åpner armene for de skeive, de sjuke, de med ambisjoner, de helt uten. De bygda fortrenger bidrar til å gjøre denne byen alt den er og alt den ikke er. De kan håne kaffelattedrikkende grunerløkkværinger til de blir blå i trynet, men hvis du hører på dialekten til grunerløkkværingene så finner du fort ut at dette er de som rømte fra forakten av storbyen for å slå nye røtter der.»

Les hos Heidi Nordby Lunde

3. Bankene får konkurranse fra teknologiselskapene

I flere år har vi sett trenden at teknologiselskapene innfører egne betalingsløsninger. Apple Pay, Google Wallet, Alipay. Kampen om lommeboka kommer til å bli tøff i tiden som kommer. Hva kan vi forvente oss?

Les hos Christoffer Hernæs

4. Bøker om lean

I kategorien «selvhjelpsbøker» har vi i dag kommet til en fin liten liste over bøker om lean og hvordan man optimaliserer for flyt, fart og fremdrift.

Les hos LeanKit

5. Hvorfor denne iveren etter statlige arbeidsplasser?

De siste ukene har det vært en iver etter å flytte statlige arbeidsplasser ut av Oslo. Hvorfor det egentlig? De bidrar jo bare til å ta dyktige folk fra næringslivet. Kona skriver i Minerva.

Les hos Minerva

Hva er «endelig helg»?

«Endelig helg» er en artikkelserie hvor Martin deler artikler han har lest den siste uken, slik at du har noe å kose deg med gjennom helgen. Artiklene handler for det vesentligste om teknologi og teknologiledelse, men unntak forekommer. Legg igjen din e-postadresse under, så får du «endelig helg» rett i innboksen.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Save Space on Your iPhone By Changing this iOS 11 Camera Setting

  With iOS 11, Apple introduced the HEIF format for photos. HEIF stands for “High Efficiency Image Format,” and allows the photos you take on your phone to be squished down to the smallest possible size without losing quality.

 • Why Not to Work for a Big Tech Company – Hacker Noon

  No tech company is perfect and they all have flaws. Any publicly-traded or VC-backed company is obligated to make a profit for its shareholders. That rule applies to Silicon Valley as much as it does for big banks. If you really want to change the world, start your own company. Join a non-profit. Run for public office. Just don’t carry the delusion that by working for a big tech company you are better or different from everyone else.

 • Den siste villmarka

  Vi snakker om villmark hele tida, men nesten ingen av oss vet hva vi snakker om, meg selv inkludert. Begrepet har blitt en romantisk floskel, en referanse til noe opprinnelig og urørt, tømt for innhold, fiktivt, fordi den naturtypen det betegner om noen få år ikke lenger vil eksistere.

 • 7 Overlooked Biases That Creep Into Your Work (And Undermine Its Success)

  the brain creates shortcuts in order to make fast decisions when it hits information or inspiration overload. These shortcuts form unconscious biases so it’s easier for your brain to categorize information and make quick judgments over and over again.

 • Tre utfordringer for digitalt lederskap | Birger Magnus - Aftenposten

  Mange hevder at «digitale hoder» hurtig må erstatte ledere og styremedlemmer som er for tungbeinte til å møte de nye utfordringene. Dette er i beste fall en upresis anbefaling, jeg tror faktisk den også bommer på mål. Lederoppgavene må fornyes dramatisk for å lykkes digitalt.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal

© 1995-2017 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt