Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Endelig helg (2017-08)

24.02.17

Denne uken

 1. Hvordan sikre seg på åpne trådløse nettverk? Sikkerhet
 2. Hvorfor denne forakten for Oslo? Politikk
 3. Bankene får konkurranse fra teknologiselskapene Disrupt or die
 4. Bøker om lean Teknologiledelse
 5. Hvorfor denne iveren etter statlige arbeidsplasser? Politikk

1. Hvordan sikre seg på åpne trådløse nettverk?

Når du besøker hoteller, cafeer, konferanser eller andre steder som tilbyr trådløs tilgang til nettet, er det gjerne så som så med sikkerheten. Tek.no gir en enkel innføring i hvorfor du bør sikre deg og hvordan.

Les hos Tek.no

2. Hvorfor denne forakten for Oslo?

«I Nord-Norge hørte jeg om «søringan» som ikke skjønte noe som helst og ikke brydde seg om noen andre enn seg selv. Oslo, som tar i mot de som blir fortrengt av smålig bygdekultur fra hele landet. Vi åpner armene for de skeive, de sjuke, de med ambisjoner, de helt uten. De bygda fortrenger bidrar til å gjøre denne byen alt den er og alt den ikke er. De kan håne kaffelattedrikkende grunerløkkværinger til de blir blå i trynet, men hvis du hører på dialekten til grunerløkkværingene så finner du fort ut at dette er de som rømte fra forakten av storbyen for å slå nye røtter der.»

Les hos Heidi Nordby Lunde

3. Bankene får konkurranse fra teknologiselskapene

I flere år har vi sett trenden at teknologiselskapene innfører egne betalingsløsninger. Apple Pay, Google Wallet, Alipay. Kampen om lommeboka kommer til å bli tøff i tiden som kommer. Hva kan vi forvente oss?

Les hos Christoffer Hernæs

4. Bøker om lean

I kategorien «selvhjelpsbøker» har vi i dag kommet til en fin liten liste over bøker om lean og hvordan man optimaliserer for flyt, fart og fremdrift.

Les hos LeanKit

5. Hvorfor denne iveren etter statlige arbeidsplasser?

De siste ukene har det vært en iver etter å flytte statlige arbeidsplasser ut av Oslo. Hvorfor det egentlig? De bidrar jo bare til å ta dyktige folk fra næringslivet. Kona skriver i Minerva.

Les hos Minerva

Hva er «endelig helg»?

«Endelig helg» er en artikkelserie hvor Martin deler artikler han har lest den siste uken, slik at du har noe å kose deg med gjennom helgen. Artiklene handler for det vesentligste om teknologi og teknologiledelse, men unntak forekommer. Legg igjen din e-postadresse under, så får du «endelig helg» rett i innboksen.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • 10 Hidden URLs to Help You Rule the Web

  You’re probably used to bookmarking your favorite sites for easy access, but the web goes much deeper than the top domains you’re familiar with—from your social networks to your email box, having the right URL to hand can enable you to jump right into the page, feature, setting, or search you need. Here are 10 of the most useful ones.

 • En ny gullstandard for personvern

  Fredag før påske presenterte regjeringen en ny personopplysningslov. Loven er det viktigste svaret på hvordan vi skal hindre at private bedrifter eller offentlige myndigheter misbruker våre persondata.

 • Kristin Clemets blogg - Her skriver jeg om ideer, verdier og politikk.

  Men verst er det, såvidt jeg kan bedømme, at hele tonen blant mange av dem som er aktive på Twitter, er blitt så ufordragelig og kald. Mange opptrer dessuten anonymt, samtidig som de i lite hyggelige ordelag omtaler mennesker som deltar med fullt navn.

 • Akimbo: A Podcast from Seth Godin av Seth Godin på Apple Podcasts

  Hvorfor er Facebook og Google blant verdens største selskaper når du ikke betaler for tjenesten?

 • How healthy is the internet?

  Our 2018 compilation of research explains what’s helping and what’s hurting the Internet across five issues, from personal experience to global concerns.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt