Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Endelig helg (2017-08)

24.02.17

Denne uken

  1. Hvordan sikre seg på åpne trådløse nettverk? Sikkerhet
  2. Hvorfor denne forakten for Oslo? Politikk
  3. Bankene får konkurranse fra teknologiselskapene Disrupt or die
  4. Bøker om lean Teknologiledelse
  5. Hvorfor denne iveren etter statlige arbeidsplasser? Politikk

1. Hvordan sikre seg på åpne trådløse nettverk?

Når du besøker hoteller, cafeer, konferanser eller andre steder som tilbyr trådløs tilgang til nettet, er det gjerne så som så med sikkerheten. Tek.no gir en enkel innføring i hvorfor du bør sikre deg og hvordan.

Les hos Tek.no

2. Hvorfor denne forakten for Oslo?

«I Nord-Norge hørte jeg om “søringan” som ikke skjønte noe som helst og ikke brydde seg om noen andre enn seg selv. Oslo, som tar i mot de som blir fortrengt av smålig bygdekultur fra hele landet. Vi åpner armene for de skeive, de sjuke, de med ambisjoner, de helt uten. De bygda fortrenger bidrar til å gjøre denne byen alt den er og alt den ikke er. De kan håne kaffelattedrikkende grunerløkkværinger til de blir blå i trynet, men hvis du hører på dialekten til grunerløkkværingene så finner du fort ut at dette er de som rømte fra forakten av storbyen for å slå nye røtter der.»

Les hos Heidi Nordby Lunde

3. Bankene får konkurranse fra teknologiselskapene

I flere år har vi sett trenden at teknologiselskapene innfører egne betalingsløsninger. Apple Pay, Google Wallet, Alipay. Kampen om lommeboka kommer til å bli tøff i tiden som kommer. Hva kan vi forvente oss?

Les hos Christoffer Hernæs

4. Bøker om lean

I kategorien «selvhjelpsbøker» har vi i dag kommet til en fin liten liste over bøker om lean og hvordan man optimaliserer for flyt, fart og fremdrift.

Les hos LeanKit

5. Hvorfor denne iveren etter statlige arbeidsplasser?

De siste ukene har det vært en iver etter å flytte statlige arbeidsplasser ut av Oslo. Hvorfor det egentlig? De bidrar jo bare til å ta dyktige folk fra næringslivet. Kona skriver i Minerva.

Les hos Minerva

Hva er «endelig helg»?

«Endelig helg» er en artikkelserie hvor Martin deler artikler han har lest den siste uken, slik at du har noe å kose deg med gjennom helgen. Artiklene handler for det vesentligste om teknologi og teknologiledelse, men unntak forekommer. Legg igjen din e-postadresse under, så får du «endelig helg» rett i innboksen.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Endelig helg

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler