Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Endelig helg (2017-09)

03.03.17

Denne uken

  1. Raspberry Pi Zero W Duppeditter
  2. Trump og skytjenester Personvern
  3. Kom i gang med fondssparing Generelt
  4. Slik sjekker du om du er berørt av Cloudbleed Sikkerhet
  5. Amazon Alexa lagrer alt du sier hjemme Personvern

1. Raspberry Pi Zero W

Da jeg handlet en Raspberry Pi for en tid tilbake, vurderte jeg Zero, men forkastet den fordi den manglet Wi-Fi og Bluetooth. Nå lanserer de Zero W med begge deler, fortsatt til en latterlig lav pris.

Les hos The Raspberry Pi Foundation

2. Trump og skytjenester

Hva har Trump som president å si for deg som bruker skytjenester i utlandet? Mer enn du tror, så les denne artikkelen av Simen Sommerfeldt i Bouvet.

Les hos Bouvet

3. Kom i gang med fondssparing

I disse tider hvor både innskudds- og utlånsrenten er lavere enn inflasjonen, bør du vurdere en spareform med høyere avkastning, men som allikevel har lav risiko. DN har en fin intro til hvordan du finner beste fond. Krever DN+.

Les hos DN+

4. Slik sjekker du om du er berørt av Cloudbleed

Nylig ble det kjent at selskapet Cloudflare, som leverer tjenester til mange kjente selskaper, har lekket data og passord. Siden dette er lekkasje hos en underleverandør, er det vanskelig å vite hvilke tjenester som er berørt. Dersom du benytter 1Password, kan du benytte deres tjeneste Watchtower til å sjekke om noen av tjenesten du benytter er berørt.

Les hos AgileBits

5. Amazon Alexa lagrer alt du sier hjemme

Det er ingen nyhet at Amazon Alexa lagrer alt du sier i hjemmet. Jeg har riktignok ingen onde intensjoner, men jeg er lite komfortabel på at alt som sies i hjemmet lagres utenfor min kontroll.

Les hos Ars Technica

Hva er «endelig helg»?

«Endelig helg» er en artikkelserie hvor Martin deler artikler han har lest den siste uken, slik at du har noe å kose deg med gjennom helgen. Artiklene handler for det vesentligste om teknologi og teknologiledelse, men unntak forekommer. Legg igjen din e-postadresse under, så får du «endelig helg» rett i innboksen.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Endelig helg

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler