Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Endelig helg (2017-09)

03.03.17

Denne uken

 1. Raspberry Pi Zero W Duppeditter
 2. Trump og skytjenester Personvern
 3. Kom i gang med fondssparing Generelt
 4. Slik sjekker du om du er berørt av Cloudbleed Sikkerhet
 5. Amazon Alexa lagrer alt du sier hjemme Personvern

1. Raspberry Pi Zero W

Da jeg handlet en Raspberry Pi for en tid tilbake, vurderte jeg Zero, men forkastet den fordi den manglet Wi-Fi og Bluetooth. Nå lanserer de Zero W med begge deler, fortsatt til en latterlig lav pris.

Les hos The Raspberry Pi Foundation

2. Trump og skytjenester

Hva har Trump som president å si for deg som bruker skytjenester i utlandet? Mer enn du tror, så les denne artikkelen av Simen Sommerfeldt i Bouvet.

Les hos Bouvet

3. Kom i gang med fondssparing

I disse tider hvor både innskudds- og utlånsrenten er lavere enn inflasjonen, bør du vurdere en spareform med høyere avkastning, men som allikevel har lav risiko. DN har en fin intro til hvordan du finner beste fond. Krever DN+.

Les hos DN+

4. Slik sjekker du om du er berørt av Cloudbleed

Nylig ble det kjent at selskapet Cloudflare, som leverer tjenester til mange kjente selskaper, har lekket data og passord. Siden dette er lekkasje hos en underleverandør, er det vanskelig å vite hvilke tjenester som er berørt. Dersom du benytter 1Password, kan du benytte deres tjeneste Watchtower til å sjekke om noen av tjenesten du benytter er berørt.

Les hos AgileBits

5. Amazon Alexa lagrer alt du sier hjemme

Det er ingen nyhet at Amazon Alexa lagrer alt du sier i hjemmet. Jeg har riktignok ingen onde intensjoner, men jeg er lite komfortabel på at alt som sies i hjemmet lagres utenfor min kontroll.

Les hos Ars Technica

Hva er «endelig helg»?

«Endelig helg» er en artikkelserie hvor Martin deler artikler han har lest den siste uken, slik at du har noe å kose deg med gjennom helgen. Artiklene handler for det vesentligste om teknologi og teknologiledelse, men unntak forekommer. Legg igjen din e-postadresse under, så får du «endelig helg» rett i innboksen.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • 10 Hidden URLs to Help You Rule the Web

  You’re probably used to bookmarking your favorite sites for easy access, but the web goes much deeper than the top domains you’re familiar with—from your social networks to your email box, having the right URL to hand can enable you to jump right into the page, feature, setting, or search you need. Here are 10 of the most useful ones.

 • En ny gullstandard for personvern

  Fredag før påske presenterte regjeringen en ny personopplysningslov. Loven er det viktigste svaret på hvordan vi skal hindre at private bedrifter eller offentlige myndigheter misbruker våre persondata.

 • Kristin Clemets blogg - Her skriver jeg om ideer, verdier og politikk.

  Men verst er det, såvidt jeg kan bedømme, at hele tonen blant mange av dem som er aktive på Twitter, er blitt så ufordragelig og kald. Mange opptrer dessuten anonymt, samtidig som de i lite hyggelige ordelag omtaler mennesker som deltar med fullt navn.

 • Akimbo: A Podcast from Seth Godin av Seth Godin på Apple Podcasts

  Hvorfor er Facebook og Google blant verdens største selskaper når du ikke betaler for tjenesten?

 • How healthy is the internet?

  Our 2018 compilation of research explains what’s helping and what’s hurting the Internet across five issues, from personal experience to global concerns.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt