Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Endelig helg (2017-09)

03.03.17

Denne uken

 1. Raspberry Pi Zero W Duppeditter
 2. Trump og skytjenester Personvern
 3. Kom i gang med fondssparing Generelt
 4. Slik sjekker du om du er berørt av Cloudbleed Sikkerhet
 5. Amazon Alexa lagrer alt du sier hjemme Personvern

1. Raspberry Pi Zero W

Da jeg handlet en Raspberry Pi for en tid tilbake, vurderte jeg Zero, men forkastet den fordi den manglet Wi-Fi og Bluetooth. Nå lanserer de Zero W med begge deler, fortsatt til en latterlig lav pris.

Les hos The Raspberry Pi Foundation

2. Trump og skytjenester

Hva har Trump som president å si for deg som bruker skytjenester i utlandet? Mer enn du tror, så les denne artikkelen av Simen Sommerfeldt i Bouvet.

Les hos Bouvet

3. Kom i gang med fondssparing

I disse tider hvor både innskudds- og utlånsrenten er lavere enn inflasjonen, bør du vurdere en spareform med høyere avkastning, men som allikevel har lav risiko. DN har en fin intro til hvordan du finner beste fond. Krever DN+.

Les hos DN+

4. Slik sjekker du om du er berørt av Cloudbleed

Nylig ble det kjent at selskapet Cloudflare, som leverer tjenester til mange kjente selskaper, har lekket data og passord. Siden dette er lekkasje hos en underleverandør, er det vanskelig å vite hvilke tjenester som er berørt. Dersom du benytter 1Password, kan du benytte deres tjeneste Watchtower til å sjekke om noen av tjenesten du benytter er berørt.

Les hos AgileBits

5. Amazon Alexa lagrer alt du sier hjemme

Det er ingen nyhet at Amazon Alexa lagrer alt du sier i hjemmet. Jeg har riktignok ingen onde intensjoner, men jeg er lite komfortabel på at alt som sies i hjemmet lagres utenfor min kontroll.

Les hos Ars Technica

Hva er «endelig helg»?

«Endelig helg» er en artikkelserie hvor Martin deler artikler han har lest den siste uken, slik at du har noe å kose deg med gjennom helgen. Artiklene handler for det vesentligste om teknologi og teknologiledelse, men unntak forekommer. Legg igjen din e-postadresse under, så får du «endelig helg» rett i innboksen.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Save Space on Your iPhone By Changing this iOS 11 Camera Setting

  With iOS 11, Apple introduced the HEIF format for photos. HEIF stands for “High Efficiency Image Format,” and allows the photos you take on your phone to be squished down to the smallest possible size without losing quality.

 • Why Not to Work for a Big Tech Company – Hacker Noon

  No tech company is perfect and they all have flaws. Any publicly-traded or VC-backed company is obligated to make a profit for its shareholders. That rule applies to Silicon Valley as much as it does for big banks. If you really want to change the world, start your own company. Join a non-profit. Run for public office. Just don’t carry the delusion that by working for a big tech company you are better or different from everyone else.

 • Den siste villmarka

  Vi snakker om villmark hele tida, men nesten ingen av oss vet hva vi snakker om, meg selv inkludert. Begrepet har blitt en romantisk floskel, en referanse til noe opprinnelig og urørt, tømt for innhold, fiktivt, fordi den naturtypen det betegner om noen få år ikke lenger vil eksistere.

 • 7 Overlooked Biases That Creep Into Your Work (And Undermine Its Success)

  the brain creates shortcuts in order to make fast decisions when it hits information or inspiration overload. These shortcuts form unconscious biases so it’s easier for your brain to categorize information and make quick judgments over and over again.

 • Tre utfordringer for digitalt lederskap | Birger Magnus - Aftenposten

  Mange hevder at «digitale hoder» hurtig må erstatte ledere og styremedlemmer som er for tungbeinte til å møte de nye utfordringene. Dette er i beste fall en upresis anbefaling, jeg tror faktisk den også bommer på mål. Lederoppgavene må fornyes dramatisk for å lykkes digitalt.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal

© 1995-2017 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt