Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Endelig helg (2017-11)

17.03.17

Denne uken

 1. Er Tim Cook bra eller dårlig for Apple? Teknologiledelse
 2. Facebook deler dine personopplysninger med selskaper du aldri har hørt om Personvern
 3. Digitale reisetips for deg som skal til USA Sikkerhet
 4. Er vi i ferd med å ødelegge internett? www
 5. Tips for å holde dine data trygge Sikkerhet

1. Er Tim Cook bra eller dårlig for Apple?

Er Apple «too big to fail» og klarer å innovere, eller er det et saktesynkende skip? Uansett hva man måtte mene, har Steve Blank noen viktige betraktninger om hva som skjer straks en innovatør byttes ut med en mann med slips.

Les hos Strategyzer

2. Facebook deler dine personopplysninger med selskaper du aldri har hørt om

Den viktigste årsaken til at jeg ikke har installert noen av Facebooks apps på min telefon er nettopp dette: at Facebook samler inn data og personopplysninger fra deg, som de så deler med selskaper du aldri har hørt om.

Les hos Version2

3. Digitale reisetips for deg som skal til USA

Har du tenkt deg til USA? Visste du at de kan avkreve deg for brukernavn og passord til tjenester du bruker, eller be deg om å låse opp telefonen din? EFF har tips til hva du gjør før, under og etter reisen.

Les hos EFF

4. Er vi i ferd med å ødelegge internett?

I 1992 koblet vi datamaskiner sammen med hverandre med internett. I 2017 har vi sentralisert store deler av nettet hos store infrastrukturleverandører som Amazon, Google og Cloudflare. Hva gjør det for kvaliteten og sikkerheten?

Les hos Fast Company

5. Tips for å holde dine data trygge

Nettet renner over av tips for hvordan du sikrer dine data og din kommunikasjon. Tipsene du får her kommer fra Bruce Schneier, en av verdens mest anerkjente sikkerhetseksperter. Enkle tips alle kan gjennomføre og som inneholder noe oppsiktsvekkende: ta data offline.

Les hos Bruce Schneier

Hva er «endelig helg»?

«Endelig helg» er en artikkelserie hvor Martin deler artikler han har lest den siste uken, slik at du har noe å kose deg med gjennom helgen. Artiklene handler for det vesentligste om teknologi og teknologiledelse, men unntak forekommer. Legg igjen din e-postadresse under, så får du «endelig helg» rett i innboksen.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • 10 Hidden URLs to Help You Rule the Web

  You’re probably used to bookmarking your favorite sites for easy access, but the web goes much deeper than the top domains you’re familiar with—from your social networks to your email box, having the right URL to hand can enable you to jump right into the page, feature, setting, or search you need. Here are 10 of the most useful ones.

 • En ny gullstandard for personvern

  Fredag før påske presenterte regjeringen en ny personopplysningslov. Loven er det viktigste svaret på hvordan vi skal hindre at private bedrifter eller offentlige myndigheter misbruker våre persondata.

 • Kristin Clemets blogg - Her skriver jeg om ideer, verdier og politikk.

  Men verst er det, såvidt jeg kan bedømme, at hele tonen blant mange av dem som er aktive på Twitter, er blitt så ufordragelig og kald. Mange opptrer dessuten anonymt, samtidig som de i lite hyggelige ordelag omtaler mennesker som deltar med fullt navn.

 • Akimbo: A Podcast from Seth Godin av Seth Godin på Apple Podcasts

  Hvorfor er Facebook og Google blant verdens største selskaper når du ikke betaler for tjenesten?

 • How healthy is the internet?

  Our 2018 compilation of research explains what’s helping and what’s hurting the Internet across five issues, from personal experience to global concerns.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt