Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Endelig helg (2017-11)

17.03.17

Denne uken

  1. Er Tim Cook bra eller dårlig for Apple? Teknologiledelse
  2. Facebook deler dine personopplysninger med selskaper du aldri har hørt om Personvern
  3. Digitale reisetips for deg som skal til USA Sikkerhet
  4. Er vi i ferd med å ødelegge internett? www
  5. Tips for å holde dine data trygge Sikkerhet

1. Er Tim Cook bra eller dårlig for Apple?

Er Apple «too big to fail» og klarer å innovere, eller er det et saktesynkende skip? Uansett hva man måtte mene, har Steve Blank noen viktige betraktninger om hva som skjer straks en innovatør byttes ut med en mann med slips.

Les hos Strategyzer

2. Facebook deler dine personopplysninger med selskaper du aldri har hørt om

Den viktigste årsaken til at jeg ikke har installert noen av Facebooks apps på min telefon er nettopp dette: at Facebook samler inn data og personopplysninger fra deg, som de så deler med selskaper du aldri har hørt om.

Les hos Version2

3. Digitale reisetips for deg som skal til USA

Har du tenkt deg til USA? Visste du at de kan avkreve deg for brukernavn og passord til tjenester du bruker, eller be deg om å låse opp telefonen din? EFF har tips til hva du gjør før, under og etter reisen.

Les hos EFF

4. Er vi i ferd med å ødelegge internett?

I 1992 koblet vi datamaskiner sammen med hverandre med internett. I 2017 har vi sentralisert store deler av nettet hos store infrastrukturleverandører som Amazon, Google og Cloudflare. Hva gjør det for kvaliteten og sikkerheten?

Les hos Fast Company

5. Tips for å holde dine data trygge

Nettet renner over av tips for hvordan du sikrer dine data og din kommunikasjon. Tipsene du får her kommer fra Bruce Schneier, en av verdens mest anerkjente sikkerhetseksperter. Enkle tips alle kan gjennomføre og som inneholder noe oppsiktsvekkende: ta data offline.

Les hos Bruce Schneier

Hva er «endelig helg»?

«Endelig helg» er en artikkelserie hvor Martin deler artikler han har lest den siste uken, slik at du har noe å kose deg med gjennom helgen. Artiklene handler for det vesentligste om teknologi og teknologiledelse, men unntak forekommer. Legg igjen din e-postadresse under, så får du «endelig helg» rett i innboksen.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Endelig helg

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler