Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Endelig helg (2017-11)

17.03.17

Denne uken

 1. Er Tim Cook bra eller dårlig for Apple? Teknologiledelse
 2. Facebook deler dine personopplysninger med selskaper du aldri har hørt om Personvern
 3. Digitale reisetips for deg som skal til USA Sikkerhet
 4. Er vi i ferd med å ødelegge internett? www
 5. Tips for å holde dine data trygge Sikkerhet

1. Er Tim Cook bra eller dårlig for Apple?

Er Apple «too big to fail» og klarer å innovere, eller er det et saktesynkende skip? Uansett hva man måtte mene, har Steve Blank noen viktige betraktninger om hva som skjer straks en innovatør byttes ut med en mann med slips.

Les hos Strategyzer

2. Facebook deler dine personopplysninger med selskaper du aldri har hørt om

Den viktigste årsaken til at jeg ikke har installert noen av Facebooks apps på min telefon er nettopp dette: at Facebook samler inn data og personopplysninger fra deg, som de så deler med selskaper du aldri har hørt om.

Les hos Version2

3. Digitale reisetips for deg som skal til USA

Har du tenkt deg til USA? Visste du at de kan avkreve deg for brukernavn og passord til tjenester du bruker, eller be deg om å låse opp telefonen din? EFF har tips til hva du gjør før, under og etter reisen.

Les hos EFF

4. Er vi i ferd med å ødelegge internett?

I 1992 koblet vi datamaskiner sammen med hverandre med internett. I 2017 har vi sentralisert store deler av nettet hos store infrastrukturleverandører som Amazon, Google og Cloudflare. Hva gjør det for kvaliteten og sikkerheten?

Les hos Fast Company

5. Tips for å holde dine data trygge

Nettet renner over av tips for hvordan du sikrer dine data og din kommunikasjon. Tipsene du får her kommer fra Bruce Schneier, en av verdens mest anerkjente sikkerhetseksperter. Enkle tips alle kan gjennomføre og som inneholder noe oppsiktsvekkende: ta data offline.

Les hos Bruce Schneier

Hva er «endelig helg»?

«Endelig helg» er en artikkelserie hvor Martin deler artikler han har lest den siste uken, slik at du har noe å kose deg med gjennom helgen. Artiklene handler for det vesentligste om teknologi og teknologiledelse, men unntak forekommer. Legg igjen din e-postadresse under, så får du «endelig helg» rett i innboksen.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Save Space on Your iPhone By Changing this iOS 11 Camera Setting

  With iOS 11, Apple introduced the HEIF format for photos. HEIF stands for “High Efficiency Image Format,” and allows the photos you take on your phone to be squished down to the smallest possible size without losing quality.

 • Why Not to Work for a Big Tech Company – Hacker Noon

  No tech company is perfect and they all have flaws. Any publicly-traded or VC-backed company is obligated to make a profit for its shareholders. That rule applies to Silicon Valley as much as it does for big banks. If you really want to change the world, start your own company. Join a non-profit. Run for public office. Just don’t carry the delusion that by working for a big tech company you are better or different from everyone else.

 • Den siste villmarka

  Vi snakker om villmark hele tida, men nesten ingen av oss vet hva vi snakker om, meg selv inkludert. Begrepet har blitt en romantisk floskel, en referanse til noe opprinnelig og urørt, tømt for innhold, fiktivt, fordi den naturtypen det betegner om noen få år ikke lenger vil eksistere.

 • 7 Overlooked Biases That Creep Into Your Work (And Undermine Its Success)

  the brain creates shortcuts in order to make fast decisions when it hits information or inspiration overload. These shortcuts form unconscious biases so it’s easier for your brain to categorize information and make quick judgments over and over again.

 • Tre utfordringer for digitalt lederskap | Birger Magnus - Aftenposten

  Mange hevder at «digitale hoder» hurtig må erstatte ledere og styremedlemmer som er for tungbeinte til å møte de nye utfordringene. Dette er i beste fall en upresis anbefaling, jeg tror faktisk den også bommer på mål. Lederoppgavene må fornyes dramatisk for å lykkes digitalt.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal

© 1995-2017 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt