Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Epson SureColor P400

29.03.17

Den trofaste leser vet at jeg tar mange bilder. Selv om de aller fleste forblir privat, finner tidvis noen veien på nett. Men nett er langt i fra det eneste stedet man vi ha dem. Vel så ofte finner vi glede i å printe dem ut, henge dem opp eller gi dem vekk.

Tidligere hadde vi brukt Oslo Foto og Scandinavian Photo til å printe store bilder til å henge på veggen. Hjemme har vi blant annet to på 50 x 150 cm og på hytta har vi to litt mindre.

Men vi kan ikke løpe til proffene hver gang vi ønsker et nytt bilde på veggen eller et kort til jul eller bursdag. Til det ble det for mye prosess.

Da den gamle printeren tok kvelden for et års tid siden, var egentlig ikke savnet spesielt stort. Men vi savnet det å kunne printe bilder langt enklere enn tidligere. Dermed startet jakten på noe som kunne produsere rimelig store bilder, uten at det ble alt for dyrt.

Til slutt falt valget på en Epson SureColor P400.

Valget er et fint kompromiss mellom størrelse, pris og kvalitet. Den printer helt opp til det mindre kjente formatet A3+ og tar i tillegg ark på rull. Prisen var overkommelig, til drøye 5000,- kroner. Dessuten koster ikke blekkpatronene skjorta. Jeg har hatt Epson tidligere, så kvaliteten tok jeg for gitt.

Problemet med å printe selv har ingenting med printeren å gjøre. Det har med prosessen å gjøre. Alle som har skrapt litt i overflaten hva angår print, vet at det skjuler seg et gigantisk isfjell under overflaten hva gjelder fargerom, kalibrering, papirtyper og hva vet jeg.

Kortversjonen er at det ikke finnes en enkel sjekkliste man kan følge for å få det som kommer ut av printeren til å se likt ut som det man ser på skjermen.

Dette kan man grave seg ned i. Jeg leste artikler opp og artikler ned. Om konvertering mellom fargerom og kalibrering av skjerm og hvilke papirtyper som egnet seg best for printeren. Etter en del kvelder kom jeg til den konklusjonen at et sted er godt nok godt nok. Så jeg faktisk forskjell på det som kom ut av printeren og det jeg så på skjermen?

Straks jeg overkom denne angsten ble printeren og jeg ganske gode venner. Jeg skriver ganske, fordi printerdriveren har så uendelig mange valg at jeg fortsatt ikke er trygg på at jeg har de optimale innstillingene når jeg printer et bilde.

Når jeg nå ser på bildene som henger på veggen og som blir delt ut til både jul og bursdag, må jeg si at det har vært et vellykket kjøp. Det eneste den kan kritiseres for er den fysiske størrelsen, men det er prisen man betaler for store bilder.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Duppeditter Foto Martins Makerspace

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler