Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Hvor nær er nær?

19.04.17

Senterpartiet appellerer til for enkel logikk når de snakker om å lage tjenester «nær folk». I det legger de at folk skal ha fysisk tilgang til offentlige tjenester i sitt nærområde. Det er enkel retorikk og det er lett å sanke stemmer med.

Problemet er bare at «nær» ikke trenger å være fysisk. I dagens digitaliserte samfunn er det ingenting som er nærmere enn telefonen eller datamaskinen, uansett hvor man måtte være. Når var du sist på skattekontoret? Eller rådhuset? Eller på et NAV-kontor?

Det er ikke et spørsmål om både og. Mange offentlige tjenester trenger ikke å være annet enn digitale. Å holde fysiske kontorer kunstig i live vil være til hinder for den omstillingen vi trenger.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Disrupt or die Frustrasjoner Politikk

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler