Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

The Phoenix Project

26.04.17

I serien «Martin leser selvhjelpsbøker» har vi kommet til noe så utradisjonelt som en fagbok i novelleform.

The Phoenix Project beskriver en stereotyp bedrift med alt fra produksjon av deler til økonomi og administrasjon og — ikke minst — IT.

Den mest åpenbare grunnen til at jeg liker The Phoenix Project er at den beskriver en virkelighet jeg kjenner meg igjen i. Jeg har arbeidet for denne bedriften. Som konsulent har jeg sett mange bedrifter fra innsiden. Bedrifter med butikker og hovedlager og hovedkontor med administrasjon og — igjen — IT.

Og som alle bedrifter, beskriver The Phoenix Project problemene jeg selv har opplevd på en meget treffende måte. Nedetid. Ustabilitet. IT-systemer som ikke løser forretningsbehov. Vannfallsbasert utvikling. Flaskehalser. Overdreven dokumentasjon. Overlevering mellom avdelinger. Slike ting.

Som konsulent har jeg sparket utallige kilometer gjennom det syv fotballbaner store hovedlageret til en av Norges største møbelkjeder, for å sjekke om lagerbeholdningen var korrekt. Jeg har mange ganger hjulpet til i kassa i en av Norges største byggevarekjeder, fordi kassasystemet var nede.

The Phoenix Project beskriver på en lettbent måte hvordan man som bedrift kommer seg vekk fra slike situasjoner, og over til andre måter å organisere utvikling, drift og forvaltning av IT i komplekse organisasjoner.

Man får aldri så mye erfaring at det aldri er noe å lære fra det å lese en bok. Sånn er det absolutt også med The Phoenix Project, hvor man får en fin mengde teoretisk kunnskap om lean som man kan ta overføre også til teknologiutvikling.

Jeg kan absolutt anbefale The Phoenix Project. Spesielt ledere vil ha nytte av denne boken, da organisering av bedrifter er et ledelsesansvar. Men også fagpersoner vil ha glede av den, da det er lett å kjenne seg igjen både i gamle og nye organisasjonsformer.

Løp og kjøp hos Amazon!

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • How To Beat Decision Fatigue With Better Brain Habits

  Coined by Roy F. Baumeister, social psychologist and author of Willpower: Rediscovering the Greatest Human Strength, decision fatigue occurs after a long session of decision-making which results in low self-control and willpower.

 • Seth's Blog: Quick or smart?

  Every time you pick up your quickphone, you stop inventing and begin transacting instead.

 • Hvorfor er utenlandskabler så viktig?

  I forbindelse med at Stortinget skal stemme over tilknytning til EUs energibyrå har det oppstått flere kampanjer mot dette. Jeg mener at utenlandskablene er meget viktig for å gjennomføre et grønt skifte i Europa, og selv om jeg ikke har noen mening om tilknytningen til EUs energibyrå, så vil jeg imøtegå kritikken av utenlandskablene.

 • The big secret of small improvements – Hacker Noon

  We have a backlog full of ideas, stories and tasks to last a life time. Every day we see opportunities for small improvements that can be done, but aren’t significant enough to rise above the main feature roadmap and get prioritized. What can we do?

 • Do You Really Know Who’s Tracking Your Every Move? – Hacker Noon

  With GPS data increasingly falling into the wrong hands, cyber-criminals can easily use GPS to build a larger picture of their victims and prepare phishing attacks.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt