Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

The Phoenix Project

26.04.17

I serien «Martin leser selvhjelpsbøker» har vi kommet til noe så utradisjonelt som en fagbok i novelleform.

The Phoenix Project beskriver en stereotyp bedrift med alt fra produksjon av deler til økonomi og administrasjon og — ikke minst — IT.

Den mest åpenbare grunnen til at jeg liker The Phoenix Project er at den beskriver en virkelighet jeg kjenner meg igjen i. Jeg har arbeidet for denne bedriften. Som konsulent har jeg sett mange bedrifter fra innsiden. Bedrifter med butikker og hovedlager og hovedkontor med administrasjon og — igjen — IT.

Og som alle bedrifter, beskriver The Phoenix Project problemene jeg selv har opplevd på en meget treffende måte. Nedetid. Ustabilitet. IT-systemer som ikke løser forretningsbehov. Vannfallsbasert utvikling. Flaskehalser. Overdreven dokumentasjon. Overlevering mellom avdelinger. Slike ting.

Som konsulent har jeg sparket utallige kilometer gjennom det syv fotballbaner store hovedlageret til en av Norges største møbelkjeder, for å sjekke om lagerbeholdningen var korrekt. Jeg har mange ganger hjulpet til i kassa i en av Norges største byggevarekjeder, fordi kassasystemet var nede.

The Phoenix Project beskriver på en lettbent måte hvordan man som bedrift kommer seg vekk fra slike situasjoner, og over til andre måter å organisere utvikling, drift og forvaltning av IT i komplekse organisasjoner.

Man får aldri så mye erfaring at det aldri er noe å lære fra det å lese en bok. Sånn er det absolutt også med The Phoenix Project, hvor man får en fin mengde teoretisk kunnskap om lean som man kan ta overføre også til teknologiutvikling.

Jeg kan absolutt anbefale The Phoenix Project. Spesielt ledere vil ha nytte av denne boken, da organisering av bedrifter er et ledelsesansvar. Men også fagpersoner vil ha glede av den, da det er lett å kjenne seg igjen både i gamle og nye organisasjonsformer.

Løp og kjøp hos Amazon!

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Film • Musikk • Bok Teknologiledelse

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler