Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

OHIO

02.05.17

Huset på dette bildet kjører jeg forbi ofte. Og hver gang er det det samme. Påbegynt. Halvferdig. Men ikke ferdigstilt.

Det finnes et uttrykk som heter «only handle it once», forkortet OHIO. Det beskriver viktigheten av å ferdigstille det du starter. Det trenger ikke tolkes bokstavelig, men hinter om at kvaliteten og flyten og inspirasjonen i arbeidet blir langt bedre om man etterstreber å bli ferdig i ett renn, i stedet for å legge ned arbeidet, arbeide med noe annet, for så å ta det opp igjen siden.

Ved å veksle for mye mellom oppgaver glemmer man hva man tenkte sist man arbeidet med oppgaven. Hvorfor valgte jeg å løse det på denne måten? Hvilke erfaringer gjorde jeg meg da jeg startet forrige gang? Kunnskap blir lett glemt og det kastes bort tid på å sette seg inn i oppgaven på nytt.

En god indikator for oss som arbeider med teknologiprosjekter er å få ting i produksjon. Ingenting er ferdig før det kjører i produksjonssystemet, tilgjengelig for kundene. Inntil da er det kun verdiløs kode som råtner på rot i et QA-miljø langt, langt vekk fra virkeligheten.

Når du starter på en oppgave er målet å gjøre den helt ferdig og få den i produksjon, uten å arbeide med andre oppgaver i mellomtiden. Så vet vi selvfølgelig at virkeligheten gjerne er mer kompleks enn som så, men det er en god indikator som alle bør være enige om. Hvem vil vel egentlig noe annet?

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Teknologiledelse

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler