Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

OHIO

02.05.17

Huset på dette bildet kjører jeg forbi ofte. Og hver gang er det det samme. Påbegynt. Halvferdig. Men ikke ferdigstilt.

Det finnes et uttrykk som heter «only handle it once», forkortet OHIO. Det beskriver viktigheten av å ferdigstille det du starter. Det trenger ikke tolkes bokstavelig, men hinter om at kvaliteten og flyten og inspirasjonen i arbeidet blir langt bedre om man etterstreber å bli ferdig i ett renn, i stedet for å legge ned arbeidet, arbeide med noe annet, for så å ta det opp igjen siden.

Ved å veksle for mye mellom oppgaver glemmer man hva man tenkte sist man arbeidet med oppgaven. Hvorfor valgte jeg å løse det på denne måten? Hvilke erfaringer gjorde jeg meg da jeg startet forrige gang? Kunnskap blir lett glemt og det kastes bort tid på å sette seg inn i oppgaven på nytt.

En god indikator for oss som arbeider med teknologiprosjekter er å få ting i produksjon. Ingenting er ferdig før det kjører i produksjonssystemet, tilgjengelig for kundene. Inntil da er det kun verdiløs kode som råtner på rot i et QA-miljø langt, langt vekk fra virkeligheten.

Når du starter på en oppgave er målet å gjøre den helt ferdig og få den i produksjon, uten å arbeide med andre oppgaver i mellomtiden. Så vet vi selvfølgelig at virkeligheten gjerne er mer kompleks enn som så, men det er en god indikator som alle bør være enige om. Hvem vil vel egentlig noe annet?

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • How To Beat Decision Fatigue With Better Brain Habits

  Coined by Roy F. Baumeister, social psychologist and author of Willpower: Rediscovering the Greatest Human Strength, decision fatigue occurs after a long session of decision-making which results in low self-control and willpower.

 • Seth's Blog: Quick or smart?

  Every time you pick up your quickphone, you stop inventing and begin transacting instead.

 • Hvorfor er utenlandskabler så viktig?

  I forbindelse med at Stortinget skal stemme over tilknytning til EUs energibyrå har det oppstått flere kampanjer mot dette. Jeg mener at utenlandskablene er meget viktig for å gjennomføre et grønt skifte i Europa, og selv om jeg ikke har noen mening om tilknytningen til EUs energibyrå, så vil jeg imøtegå kritikken av utenlandskablene.

 • The big secret of small improvements – Hacker Noon

  We have a backlog full of ideas, stories and tasks to last a life time. Every day we see opportunities for small improvements that can be done, but aren’t significant enough to rise above the main feature roadmap and get prioritized. What can we do?

 • Do You Really Know Who’s Tracking Your Every Move? – Hacker Noon

  With GPS data increasingly falling into the wrong hands, cyber-criminals can easily use GPS to build a larger picture of their victims and prepare phishing attacks.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt