Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Endelig helg (2017-18)

05.05.17

Denne helgen

 1. Hvorfor tror vi ikke på kunnskap? Skepsis
 2. Når skal du si opp kunden? Teknologiledelse
 3. Vitenskapelig moro Skepsis
 4. Smidig i gamle, fysiske organisasjoner Teknologiledelse
 5. Test av ehandelsplattformer Programvare

1. Hvorfor tror vi ikke på kunnskap?

Brexit. Trump. Konspirasjonsteorier. Antivaxxere. Chemtrails. Hvorfor vil ikke folk forholde seg til kunnskap og fakta? Effekten er humoristisk beskrevet hos The Oatmeal, kan hende lærer du noe nytt om deg selv også.

Les hos The Oatmeal

2. Når skal du si opp kunden?

«Kunden har alltid rett», sies det. Jeg pleier å si at «kunden har alltid rett, men ikke for enhver pris». Når er det som leverandør på tide å si takk for seg og farvel til en kunde?

Les hos Inc.com

3. Vitenskapelig moro

Nylig ble March For Science arrangert, for å markere viktigheten av en vitenskapelig og kritisk tenkning. Det høres alvorlig ut, men her er et sett morsomme skilt fra markeringen.

Les hos GOOD

4. Smidig i gamle, fysiske organisasjoner

GE er et selskap kjent for de fleste, og leverer alt fra flymotorer til medisinsk utstyr. Les hvordan GE benytter smidige metoder i sin produktutvikling.

Les hos Trello

5. Test av ehandelsplattformer

Smashing Magazine er kjent for grundige artikler. Nå har de sammenliknet ehandelsplattformer, noe som kan være nyttig for deg selv eller for en kunde.

Les hos Smashing Magazine

Hva er «endelig helg»?

«Endelig helg» er en artikkelserie hvor Martin deler artikler han har lest den siste uken, slik at du har noe å kose deg med gjennom helgen. Artiklene handler for det vesentligste om teknologi og teknologiledelse, men unntak forekommer. Legg igjen din e-postadresse under, så får du «endelig helg» rett i innboksen.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • How To Beat Decision Fatigue With Better Brain Habits

  Coined by Roy F. Baumeister, social psychologist and author of Willpower: Rediscovering the Greatest Human Strength, decision fatigue occurs after a long session of decision-making which results in low self-control and willpower.

 • Seth's Blog: Quick or smart?

  Every time you pick up your quickphone, you stop inventing and begin transacting instead.

 • Hvorfor er utenlandskabler så viktig?

  I forbindelse med at Stortinget skal stemme over tilknytning til EUs energibyrå har det oppstått flere kampanjer mot dette. Jeg mener at utenlandskablene er meget viktig for å gjennomføre et grønt skifte i Europa, og selv om jeg ikke har noen mening om tilknytningen til EUs energibyrå, så vil jeg imøtegå kritikken av utenlandskablene.

 • The big secret of small improvements – Hacker Noon

  We have a backlog full of ideas, stories and tasks to last a life time. Every day we see opportunities for small improvements that can be done, but aren’t significant enough to rise above the main feature roadmap and get prioritized. What can we do?

 • Do You Really Know Who’s Tracking Your Every Move? – Hacker Noon

  With GPS data increasingly falling into the wrong hands, cyber-criminals can easily use GPS to build a larger picture of their victims and prepare phishing attacks.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt