Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Endelig helg (2017-32)

11.08.17

Denne helgen

 1. Startup Pitch Decs Disrupt or die
 2. Prisen for HTTPS Politikk
 3. 10 bud for bedre innhold www
 4. Startups er billige å starte, dyre å drive Disrupt or die
 5. Gamification www

1. Startup Pitch Decs

Hvordan har noen av nettets mest kjente selskaper solgt inn sin forretningsidé hos investorer? Dconstrct har samlet en fin samling såkalte «Startup Pitch Decs», presentasjoner fra selskapene.

Les hos Dconstrct

2. Prisen for HTTPS

Det snakkes mye om verdien av å benytte sterk kryptering overalt, men at alt krypteres har også en potensiell pris for personvernet.

Les hos Version2

3. 10 bud for bedre innhold

«Aldri har vi produsert mer innhold på nett. Aldri har vi hatt flere kanaler å kommunisere med kundene. Og forutsetningene for å lage godt innhold har aldri vært bedre. Men fortsatt så sliter vi med veldig mange av de samme problemene som for 10–15 år siden.» Prinsippene lar seg også overføre til andre disipliner.

Les hos Netlife Research

4. Startups er billige å starte, dyre å drive

Det er rimelig å starte en virksomhet i dag, men langt dyrere å få den til å vokse seg stor.

Les hos Andrew Chen

5. Gamification

Interessant langlesing om et velkjent konsept: verv en venn, få en belønning.

Les hos Smashing Magazine

Hva er «endelig helg»?

«Endelig helg» er en artikkelserie hvor Martin deler artikler han har lest den siste uken, slik at du har noe å kose deg med gjennom helgen. Artiklene handler for det vesentligste om teknologi og teknologiledelse, men unntak forekommer. Legg igjen din e-postadresse under, så får du «endelig helg» rett i innboksen.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Save Space on Your iPhone By Changing this iOS 11 Camera Setting

  With iOS 11, Apple introduced the HEIF format for photos. HEIF stands for “High Efficiency Image Format,” and allows the photos you take on your phone to be squished down to the smallest possible size without losing quality.

 • Why Not to Work for a Big Tech Company – Hacker Noon

  No tech company is perfect and they all have flaws. Any publicly-traded or VC-backed company is obligated to make a profit for its shareholders. That rule applies to Silicon Valley as much as it does for big banks. If you really want to change the world, start your own company. Join a non-profit. Run for public office. Just don’t carry the delusion that by working for a big tech company you are better or different from everyone else.

 • Den siste villmarka

  Vi snakker om villmark hele tida, men nesten ingen av oss vet hva vi snakker om, meg selv inkludert. Begrepet har blitt en romantisk floskel, en referanse til noe opprinnelig og urørt, tømt for innhold, fiktivt, fordi den naturtypen det betegner om noen få år ikke lenger vil eksistere.

 • 7 Overlooked Biases That Creep Into Your Work (And Undermine Its Success)

  the brain creates shortcuts in order to make fast decisions when it hits information or inspiration overload. These shortcuts form unconscious biases so it’s easier for your brain to categorize information and make quick judgments over and over again.

 • Tre utfordringer for digitalt lederskap | Birger Magnus - Aftenposten

  Mange hevder at «digitale hoder» hurtig må erstatte ledere og styremedlemmer som er for tungbeinte til å møte de nye utfordringene. Dette er i beste fall en upresis anbefaling, jeg tror faktisk den også bommer på mål. Lederoppgavene må fornyes dramatisk for å lykkes digitalt.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal

© 1995-2017 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt