Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Endelig helg (2017-34)

25.08.17

Denne helgen

  1. Oppdatering setter dørlåser ut av funksjon Sikkerhet
  2. Regimeforfølgelse i vestlige land Politikk
  3. Finnes IT-avdelingen i 2022? Teknologiledelse
  4. Teknologipessimisme Skepsis
  5. Partienes valgprogram Politikk

1. Oppdatering setter dørlåser ut av funksjon

En av flere årsaker til at jeg ikke har kastet meg ukritisk ut i IoT-kjøret er hendelser som dette. Eiere av låser fra LockState opplever å bli stengt ute (eller inne) på grunn av en feil under en oppdatering av låsens firmware. Historien føyer seg inn i rekken av fysiske produkter med dårlig firmware.

Les hos Ars Technica

2. Regimeforfølgelse i vestlige land

At statlige styresmakter forfølger og overvåker dissidenter er noe vi vanligvis forbinder med ikke-vestlige land. Nå skjer det i USA.

Les hos NRK

3. Finnes IT-avdelingen i 2022?

I tidligere presentasjoner har jeg snakket om forskjellige måter å organisere IT på og hvordan nyere organisasjonsformer som DevOps flytter arbeid og beslutning inn i den enkelte forretningsenhet. Nå har Bekk Consulting gitt ut et notat om temaet.

Les hos Bekk Consulting

4. Teknologipessimisme

Akkurat som Paul Chaffey er jeg teknologioptimist. Ikke fordi jeg ikke ser ulempene med teknologien, men fordi jeg tror den byr på muligheter vi ennå ikke er klar over. Men det følger noe med i bagasjen…

Les hos Paul Chaffey

5. Partienes valgprogram

I stedet for å lese skriverier opp og ned i avisene og se debatter som kanskje ikke er klargjørende, bør du heller lese de forskjellige partienes programmer. Nicolas Mendoza har gjort det enkelt for oss og samlet alt på én oversiktlig side.

Les hos Parti.guide

Hva er «endelig helg»?

«Endelig helg» er en artikkelserie hvor Martin deler artikler han har lest den siste uken, slik at du har noe å kose deg med gjennom helgen. Artiklene handler for det vesentligste om teknologi og teknologiledelse, men unntak forekommer. Legg igjen din e-postadresse under, så får du «endelig helg» rett i innboksen.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Endelig helg

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler