Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Endelig helg (2017-34)

25.08.17

Denne helgen

 1. Oppdatering setter dørlåser ut av funksjon Sikkerhet
 2. Regimeforfølgelse i vestlige land Politikk
 3. Finnes IT-avdelingen i 2022? Teknologiledelse
 4. Teknologipessimisme Skepsis
 5. Partienes valgprogram Politikk

1. Oppdatering setter dørlåser ut av funksjon

En av flere årsaker til at jeg ikke har kastet meg ukritisk ut i IoT-kjøret er hendelser som dette. Eiere av låser fra LockState opplever å bli stengt ute (eller inne) på grunn av en feil under en oppdatering av låsens firmware. Historien føyer seg inn i rekken av fysiske produkter med dårlig firmware.

Les hos Ars Technica

2. Regimeforfølgelse i vestlige land

At statlige styresmakter forfølger og overvåker dissidenter er noe vi vanligvis forbinder med ikke-vestlige land. Nå skjer det i USA.

Les hos NRK

3. Finnes IT-avdelingen i 2022?

I tidligere presentasjoner har jeg snakket om forskjellige måter å organisere IT på og hvordan nyere organisasjonsformer som DevOps flytter arbeid og beslutning inn i den enkelte forretningsenhet. Nå har Bekk Consulting gitt ut et notat om temaet.

Les hos Bekk Consulting

4. Teknologipessimisme

Akkurat som Paul Chaffey er jeg teknologioptimist. Ikke fordi jeg ikke ser ulempene med teknologien, men fordi jeg tror den byr på muligheter vi ennå ikke er klar over. Men det følger noe med i bagasjen…

Les hos Paul Chaffey

5. Partienes valgprogram

I stedet for å lese skriverier opp og ned i avisene og se debatter som kanskje ikke er klargjørende, bør du heller lese de forskjellige partienes programmer. Nicolas Mendoza har gjort det enkelt for oss og samlet alt på én oversiktlig side.

Les hos Parti.guide

Hva er «endelig helg»?

«Endelig helg» er en artikkelserie hvor Martin deler artikler han har lest den siste uken, slik at du har noe å kose deg med gjennom helgen. Artiklene handler for det vesentligste om teknologi og teknologiledelse, men unntak forekommer. Legg igjen din e-postadresse under, så får du «endelig helg» rett i innboksen.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • How To Beat Decision Fatigue With Better Brain Habits

  Coined by Roy F. Baumeister, social psychologist and author of Willpower: Rediscovering the Greatest Human Strength, decision fatigue occurs after a long session of decision-making which results in low self-control and willpower.

 • Seth's Blog: Quick or smart?

  Every time you pick up your quickphone, you stop inventing and begin transacting instead.

 • Hvorfor er utenlandskabler så viktig?

  I forbindelse med at Stortinget skal stemme over tilknytning til EUs energibyrå har det oppstått flere kampanjer mot dette. Jeg mener at utenlandskablene er meget viktig for å gjennomføre et grønt skifte i Europa, og selv om jeg ikke har noen mening om tilknytningen til EUs energibyrå, så vil jeg imøtegå kritikken av utenlandskablene.

 • The big secret of small improvements – Hacker Noon

  We have a backlog full of ideas, stories and tasks to last a life time. Every day we see opportunities for small improvements that can be done, but aren’t significant enough to rise above the main feature roadmap and get prioritized. What can we do?

 • Do You Really Know Who’s Tracking Your Every Move? – Hacker Noon

  With GPS data increasingly falling into the wrong hands, cyber-criminals can easily use GPS to build a larger picture of their victims and prepare phishing attacks.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt