Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Endelig helg (2017-36)

08.09.17

Denne helgen

 1. Litt om estimering Teknologiledelse
 2. Ledere må ha teknologikompetanse Teknologiledelse
 3. Apple om nettnøytralitet Personvern
 4. Dropp den digitale strategien Teknologiledelse
 5. Retrospektiv Teknologiledelse

1. Litt om estimering

«Estimation is an exercise in the illusion of control. It allows us to believe we can accurately plan for the future. We estimate because we hate uncertainty.»

Les hos Hacker Noon

2. Ledere må ha teknologikompetanse

Hvorfor må produktsjefer og andre ledere ha teknologikompetanse?

Les hos Mind the Product

3. Apple om nettnøytralitet

Apple tar til orde for et fritt og åpent internett. Det kan være greit å ha i bakhodet når man ser de forskjellige selskapenes forretningsmodeller opp mot hverandre. Hvem beskytter dine data versus hvem har interesse av dem?

Les hos Engadget

4. Dropp den digitale strategien

«Du trenger ikke en digital strategi. Du trenger en strategi som tar inn over seg at vi lever i en digital virkelighet.»

Les hos Netlife Research

5. Retrospektiv

«Retrospectives and reflections allow you to codify what you’ve learned from experience, to document mistakes and avoid future ones, and to increase your potential to grow in the future. Agile methodologies typically include time for retrospectives throughout a project. Regardless of your methodology, all teams would benefit from having a retrospective at the conclusion of a project.»

Les hos Smashing Magazine

Hva er «endelig helg»?

«Endelig helg» er en artikkelserie hvor Martin deler artikler han har lest den siste uken, slik at du har noe å kose deg med gjennom helgen. Artiklene handler for det vesentligste om teknologi og teknologiledelse, men unntak forekommer. Legg igjen din e-postadresse under, så får du «endelig helg» rett i innboksen. Gi gjerne tilbakemelding på «Endelig helg».

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • How To Beat Decision Fatigue With Better Brain Habits

  Coined by Roy F. Baumeister, social psychologist and author of Willpower: Rediscovering the Greatest Human Strength, decision fatigue occurs after a long session of decision-making which results in low self-control and willpower.

 • Seth's Blog: Quick or smart?

  Every time you pick up your quickphone, you stop inventing and begin transacting instead.

 • Hvorfor er utenlandskabler så viktig?

  I forbindelse med at Stortinget skal stemme over tilknytning til EUs energibyrå har det oppstått flere kampanjer mot dette. Jeg mener at utenlandskablene er meget viktig for å gjennomføre et grønt skifte i Europa, og selv om jeg ikke har noen mening om tilknytningen til EUs energibyrå, så vil jeg imøtegå kritikken av utenlandskablene.

 • The big secret of small improvements – Hacker Noon

  We have a backlog full of ideas, stories and tasks to last a life time. Every day we see opportunities for small improvements that can be done, but aren’t significant enough to rise above the main feature roadmap and get prioritized. What can we do?

 • Do You Really Know Who’s Tracking Your Every Move? – Hacker Noon

  With GPS data increasingly falling into the wrong hands, cyber-criminals can easily use GPS to build a larger picture of their victims and prepare phishing attacks.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt