Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

En liten teknikalitet…

18.09.17

For et snaut år siden startet jeg en artikkelserie her på bloggen kalt «Endelig helg». Tilbakemeldingene har vært utelukkende gode og artiklene jeg deler har blitt godt lest.

Jeg kommer til å fortsette å dele gode artikler, men jeg gjør en liten endring i hvordan de publiseres. All den tid jeg ikke er like flittig til å skrive selv, ser jeg at «Endelig helg» tar opp en stor del av plassen her på bloggen. Jeg flytter derfor artiklene litt ut av syne, slik at de ikke tar alt fokus. Artiklene flytter jeg ned på siden, under overskriften «Lest av Martin».

For deg som fast leser betyr det følgende:

 • Nyhetsbrev via e-post: len deg tilbake og slapp av. Du trenger ikke foreta deg noe. «Endelig helg» dukker opp som ukentlig e-post i innboksen din, hver fredag morgen.
 • RSS: «Endelig helg» vil ikke lenger dukke opp i RSS-kanalen din. Derfor må du legge til «Endelig helg» sin dedikerte RSS-kanal i din RSS-leser.
 • Web: Du som surfer innom vil finne «Endelig helg» nederst på bekkelund.net, kamuflert under overskriften «Lest av Martin». Den fulle listen er også tilgjengelig.

Jeg håper du har utbytte av artiklene. Kom gjerne med tilbakemelding dersom du har noe på hjertet, eller send meg en e-post.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Save Space on Your iPhone By Changing this iOS 11 Camera Setting

  With iOS 11, Apple introduced the HEIF format for photos. HEIF stands for “High Efficiency Image Format,” and allows the photos you take on your phone to be squished down to the smallest possible size without losing quality.

 • Why Not to Work for a Big Tech Company – Hacker Noon

  No tech company is perfect and they all have flaws. Any publicly-traded or VC-backed company is obligated to make a profit for its shareholders. That rule applies to Silicon Valley as much as it does for big banks. If you really want to change the world, start your own company. Join a non-profit. Run for public office. Just don’t carry the delusion that by working for a big tech company you are better or different from everyone else.

 • Den siste villmarka

  Vi snakker om villmark hele tida, men nesten ingen av oss vet hva vi snakker om, meg selv inkludert. Begrepet har blitt en romantisk floskel, en referanse til noe opprinnelig og urørt, tømt for innhold, fiktivt, fordi den naturtypen det betegner om noen få år ikke lenger vil eksistere.

 • 7 Overlooked Biases That Creep Into Your Work (And Undermine Its Success)

  the brain creates shortcuts in order to make fast decisions when it hits information or inspiration overload. These shortcuts form unconscious biases so it’s easier for your brain to categorize information and make quick judgments over and over again.

 • Tre utfordringer for digitalt lederskap | Birger Magnus - Aftenposten

  Mange hevder at «digitale hoder» hurtig må erstatte ledere og styremedlemmer som er for tungbeinte til å møte de nye utfordringene. Dette er i beste fall en upresis anbefaling, jeg tror faktisk den også bommer på mål. Lederoppgavene må fornyes dramatisk for å lykkes digitalt.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal

© 1995-2017 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt