Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Når hele verden blir til spiker

25.10.17

For et par år siden lanserte DNB vennebetalingsappen Vipps. Til tross for at det fortsatt er et pengesluk, må man kunne si at Vipps har blitt en suksess hva gjelder vennebetalinger og enkle ad-hoc-betalinger i situasjoner hvor det ikke finnes kortterminaler, f.eks. på idrettsarrangementer.

DNB tettet et hull i bankmarkedet og løste et problem så åpenbart at det er rart ingen har gjort det tidligere. Suksessen lot ikke vente på seg og det gir selvfølgelig forretningsutviklerne blod på tann.

Jeg får inntrykk av at en eller annen mellomleder har stilt spørsmålet «Hvor mye kan vi presse inn under Vipps-navnet?» og ikke møtt nevneverdig motstand.

Vipps vennebetaling.
VippsGO.
Vipps Faktura.
Vipps i netbutikken.
Vipps for bedrifter.

Listen slutter nok ikke der.

Problemet med å ha laget en god tjeneste, og deretter forsøke å løse mange oppgaver innenfor tjenesten, erfarer nå Vipps, og det er derfor de så langt sliter med utbredelsen av de andre tjenestene. Terskelen for at en forbruker laster ned en app, legger inn et kort og er i gang, er vesentlig lavere enn hva det er for et regnskapssystem å lage en ny integrasjon mot en ny kanal som ingen ennå vet hvor godt vil fungere.

Kan hende jeg vil spise i meg påstanden, men en disruptiv tjeneste lar seg ikke uten videre gjenbruke i andre markeder. I hvert fall ikke når det kun er navnet som er fellesnevneren. DNB laget et godt verktøy med Vipps, en hammer om du vil. Men det gjør ikke alt til spiker.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Disrupt or die Frustrasjoner Programvare

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler