Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Martins guide til Black Friday

22.11.17

Fenomenet Black Friday brer om seg her hjemme. Men i stedet for å gå helt bananas, finnes det rasjonelle og systematiske måter å utnytte denne dagen til å skaffe deg varer du faktisk trenger.

Jeg spontanhandler svært sjelden. I hvert fall ikke dyrere varer. Jeg har god oversikt over hva jeg faktisk har behov for.

Hva koster varen egentlig?

Hos Prisjakt.no har jeg opprettet en liste over varer jeg tenker å kjøpe fra norske nettbutikker, men som jeg ikke har umiddelbart behov for. Når Black Friday nærmer seg er det lett å benytte prishistorikken til å se hvordan prisen for den aktuelle varen har utviklet seg over tid.

Et eksempel

Eksempelvis ser vi etter tørketrommel, men har ingen bråhast med å handle. Søndag fikk jeg en e-post fra en forhandler som reklamerte med 26 % rabatt på en tørketrommel vi kunne tenke oss. Annonsert førpris var 12 649,- kroner, nå satt ned til 9349,- kroner. Men tilbudet virker ikke like forlokkende når en konkurrerende butikk selger den samme tørketrommelen til 10 119,- kroner som normal pris. Det annonserte tilbudet er rett nok den laveste prisen på markedet, men tilbudet er langt i fra å være så godt som man får inntrykk av. Spesielt ikke når nettbutikken med det annonserte tilbudet reklamerer med at de har prismatch.

Martins metode

Selv har jeg laget en liste over varer jeg tenker å handle. I god tid på forhånd har jeg notert meg normal pris, slik at jeg kan sammenlikne på Black Friday. Deretter gjennomgår jeg listen manuelt, da det ikke er alle prisjusteringer som fanges opp like godt hos Prisjakt under Black Friday.

Metoden gjelder naturligvis ikke bare for Black Friday. Plutselig er det sesongtilbud på noe man trenger, da er det greit å få varsler.

Holder du både hodet og kredittkortet kaldt, er rasjonell og godt orientert på forhånd, kan du spare du noen kroner på noe du faktisk trenger, fremfor å la deg forføre av tilbud basert på halvsannheter.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt