Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Martins guide til Black Friday

22.11.17

Fenomenet Black Friday brer om seg her hjemme. Men i stedet for å gå helt bananas, finnes det rasjonelle og systematiske måter å utnytte denne dagen til å skaffe deg varer du faktisk trenger.

Jeg spontanhandler svært sjelden. I hvert fall ikke dyrere varer. Jeg har god oversikt over hva jeg faktisk har behov for.

Hva koster varen egentlig?

Hos Prisjakt.no har jeg opprettet en liste over varer jeg tenker å kjøpe fra norske nettbutikker, men som jeg ikke har umiddelbart behov for. Når Black Friday nærmer seg er det lett å benytte prishistorikken til å se hvordan prisen for den aktuelle varen har utviklet seg over tid.

Et eksempel

Eksempelvis ser vi etter tørketrommel, men har ingen bråhast med å handle. Søndag fikk jeg en e-post fra en forhandler som reklamerte med 26 % rabatt på en tørketrommel vi kunne tenke oss. Annonsert førpris var 12 649,- kroner, nå satt ned til 9349,- kroner. Men tilbudet virker ikke like forlokkende når en konkurrerende butikk selger den samme tørketrommelen til 10 119,- kroner som normal pris. Det annonserte tilbudet er rett nok den laveste prisen på markedet, men tilbudet er langt i fra å være så godt som man får inntrykk av. Spesielt ikke når nettbutikken med det annonserte tilbudet reklamerer med at de har prismatch.

Martins metode

Selv har jeg laget en liste over varer jeg tenker å handle. I god tid på forhånd har jeg notert meg normal pris, slik at jeg kan sammenlikne på Black Friday. Deretter gjennomgår jeg listen manuelt, da det ikke er alle prisjusteringer som fanges opp like godt hos Prisjakt under Black Friday.

Metoden gjelder naturligvis ikke bare for Black Friday. Plutselig er det sesongtilbud på noe man trenger, da er det greit å få varsler.

Holder du både hodet og kredittkortet kaldt, er rasjonell og godt orientert på forhånd, kan du spare du noen kroner på noe du faktisk trenger, fremfor å la deg forføre av tilbud basert på halvsannheter.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Generelt

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler