Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Smidig jul med kanban

01.12.17

Hvordan kan kunnskap om programvareutvikling hjelpe oss gjennom julestria? Her kan du lese om hvordan jeg har tatt med meg metoder og verktøy fra jobben hjem for å sikre en koselig og stressfri jul.

Det følger mange oppgaver med det å feire jul når man skal være vertskap for hele familien. Gaver skal pakkes, mat skal handles og det skal vaskes og ryddes og hva vet jeg. Noen oppgaver må gjøres på rett tidspunkt og andre i rett rekkefølge. Det nytter ikke å lage karamellpuddingen ettermiddagen på julaften, og juleanda kan åpenbart ikke stuffes før stuffingen er laget. Det lukter Kanban og JIT (Just-in-time).

Kanban er et kontrollsystem for logistikk, kjent fra Toyota, hvor man enkelt forklart visualiserer arbeid som er gjort, er i arbeid og som skal gjøres. Når det er ledig kapasitet, trekker man en oppgave fra oppgavelisten, men ikke før tidspunktet er riktig, det vil si at man både har kapasitet og at oppgaven er klar til å bli utført. (Kanban er mer enn dette, men i denne sammenheng er dette essensen.)

Til formålet bruker vi Trello, et verktøy som bør være kjent for alle som driver med smidig programvareutvikling. Det er skapt for Kanban og er fleksibelt nok til å fungere glimrende også til gjennomføring av jul. La oss se hvordan vi har organisert oppgavene.

Smidig jul med Trello

På ingen måte rakettforskning. Alle oppgaver er markert med hva som skal gjøres og når de skal utføres. Resten bør være selvforklarende.

God jul, når den tid kommer! ?

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Teknologiledelse

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler