Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Time to market

25.01.18

I følge Wikipedia heter det at time to market er

the length of time it takes from a product being conceived until its being available for sale

Hvor lang tid trenger du for å få ideen din ut i markedet? For oss som arbeider med teknologi, oppleves det som at time to market stadig krymper. Programvare, plattformer og elektronikk blir stadig billigere og mer tilgjengelig, noe som i sin tur gjør det enklere, billigere og raskere å få nye tjenester ut i markedet.

For etablerte virksomheter kan dette by på en utfordring. For dem som er vant med tradisjonelle produktutviklingsløp og at dette tar den tiden det tar, risikerer man å bli forbigått innen man har produktet lansert i markedet.

La meg ta et eksempel.

Tesla har i flere år fått regjere elbilmarkedet for premiumbiler nærmest alene, senest med Model X som kom for et par år siden og som i dag har en 100 kWh-pakke. Konkurrentene jobber med å få sine alternativer på veien i løpet av dette året, blant annet Audi med sin 95 kWh-pakke. I mellomtiden lanserer Tesla sin Roadster i versjon 2, med 200 kWh. Hadde jeg vært produktsjef i Audi ville jeg vært livredd for at Tesla hadde puttet en 200 kWh-pakke i Model X før Audi i det hele tatt hadde fått sin 95 kWh-pakke på veien. Tradisjonelle produsenter med lang time to market har åpenbart ingen fordel av å ha lang erfaring, når de ikke får bilene på veien raskt nok.

Poenget er at ingen bransjer skånes for de teknologiske endringene som kommer. Hvis man som etablert virksomhet ikke klarer å få ned time to market, må man forberede seg på å bli forbigått. Og blir man først forbigått og konkurrentene får fotfeste i markedet, tar det lang tid å hente forspranget igjen.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Disrupt or die

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler