Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Deg som handelsvare

29.08.18

GDPR har vært på alles lepper det siste året. I hvert fall for oss som arbeider med teknologi. Strengt tatt er det ikke mye nytt i norsk sammenheng. Retten til innsyn, korrigering, sletting og nå også flytting av data er rettigheter man som forbruker har, slik at man kan forstå hvordan opplysninger om oss selv blir benyttet.

GDPR har utvilsomt skapt bevissthet rundt hvilken informasjon bedrifter sitter på om deg og hvordan de bruker dem. Når folk blir mer bevisste på hvordan informasjon om dem selv blir kjøpt og solgt, blir det på sikt også enklere å kontrollere informasjonen og utvekslingen av den.

Konsekvensen på lang sikt er at personlig informasjon går fra å være informasjon som bedriftene tidligere har hatt kontroll over, til å være noe du selv kontrollerer og hvor du potensielt også kan ta del av forretningsmodellen. Hvis en bedrift ønsker å selge opplysninger om deg til en tredjepart, kan du for eksempel nekte eller du kan kreve en andel av salget.

Jeg håper og tror at personopplysninger blir å anse som din eiendom på sikt. For det er tross alt deg det angår.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Personvern Politikk

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler