Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Revolut

30.10.18

Til tross for at bransjen selv liker å tro noe annet, er bank en bransje som skriker etter forandring. Og det kommer flere utfordrere. Revolut er en av dem.

Når en så banal funksjon som vennebetaling får folk til å gå av hengslene, og selskapet bak så seg best tjent med å skille ut vennebetaling som en egen app, sier det alt om hvor sementert bransjen er og hvor sulteforet kundene er på radikalt nye tjenester.

Det er akkurat dette to briter har sett seg lei på. Dermed startet de Revolut. For oss nordmenn, som allerede lever i et ganske digitalisert bankmarked, vil det være en overdrivelse å si at de har revolusjonert tjenestene innen bank, men de har løst noe av det de tradisjonelle bankene løser dårlig for sine kunder i dag.

Tradisjonelle banker lever i nasjonale siloer. Du kan riktignok bruke kortet ditt utenlands, og det er mulig å overføre penger til og fra banker i utlandet, men det er verken enkelt eller billig. Slik jeg ser det er Revoluts viktigste verdiforslag å fjerne de nasjonale grensene og være en ekte nettbank og ikke bare en nasjonal bank som også er tilgjengelig på internett.

Her er noen av det Revolut tilbyr som jeg synes er bra.

  • Fysiske og virtuelle kort. Du kan både bestille et fysisk Visa-kort og du kan opprette virtuelle kort. Det sistnevnte fungerer akkurat som et fysisk kort, men hvor du da ikke får selve kortet. Jeg bruker dette til netthandel. Det finnes også virtuelle engangskort som bare kan brukes én gang.
  • Valutatransaksjoner uten påslag. Når du bruker Visa-kortet i utlandet, veksler Revolut mellom den lokale valutaen i landet og din valuta uten påslag. Eller når du bruker det virtuelle kortet og handler i utenlandske nettbutikker.
  • Budsjettere. Noe vi i vår husstand ellers bruker YNAB til.
  • Vennebetaling. Også mellom personer som ikke bruker Revolut, og det fungerer på tvers av banker og landegrenser.
  • Sikkerhet ved kortbetaling. Du kan bestemme at det ikke skal være mulig å bruke Visa-kortet uten at du selv er i nærheten. Hvis kortet forsøkes brukt i Asia og du selv er i Norge, gjennomføres ikke transaksjonen. Tilsvarende kan du skru av muligheten for å bruke kortets magnetstripe, slik at det ikke er mulig å belaste kontoen hvis kortet er kopiert. Du kan stenge for uttak i minibank eller bruk på internett.
  • Kryptovaluta. Har du slike preferanser kan du kjøpe og selge kryptovaluta med Revolut.
  • Revolut er beskyttet av Financial Conduct Authority (FCA), omtrent det samme som Bankenes sikringsfond.
  • Overføring av penger til Revolut er latterlig enkelt, selv bruker jeg Apple Pay på telefonen.

Hos Shifter kan du lese litt om historien bak Revolut og det er også en podcast.

Skulle du ha lyst til å teste Revolut, må du gjerne registrere deg via denne lenken, så får vi begge 100,- kroner.

Disrupt or die Personlig økonomi

Som fast leser kan du bidra til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Bli bidragsyter

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i Posten Norge AS. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub Thingiverse SlideShare Hold deg oppdatert

© 1995-2021 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler