Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Finn fargen

01.11.18

Rett som det er lurer jeg på hvilken farge en fysisk gjenstand har. Det kan være fargen på huset, inngangsdøra, og vinduskarmer, eller forskjellige gjenstander som for eksempel fargen på et teppe fordi vi skulle ha noen liknende puter.

Datacolor er et firma kjent for alle som har et snev av seriøsitet over bildebehandling. De leverer verktøy for skjermkalibrering og printerprofiler. Jeg har selv en Spyder5Express.

Nå har Datacolor kommet med ColorReader, et lite verktøy som hjelper deg med å finne fargen på en fysisk gjenstand. Color Reader ser ut som en kort, feit sigar. Du tar av dekselet, setter den på det du vil finne fargen på og bruker en app på telefonen. Latterlig enkelt.

Men hvordan vet man egentlig at den måler riktig? Hvordan kan jeg kontrollere resultatet? I sommer kjøpte vi ny inngangsdør og den ble levert med fargekoden NCS S 7020-B70G. Jeg puttet ColorReader på døra og den målte fargekoden var nøyaktig den samme.

Appen hjelper deg med å finne riktig farge på tvers av forskjellige fargesystemer. Har du CMYK så finner du HEX, og så videre, noe som er veldig greit hvis du har behov for å konvertere mellom fysiske og digitale systemer.

ColorReader

Jeg har fått mitt eksemplar av ColorReader av produsenten, uten betaling eller forpliktelser. Denne omtalen er min egen, subjektive vurdering.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Duppeditter

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler