Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Apple TV

20.11.18

Hva skal en familie som ikke ser på TV med en Apple TV? Svaret var ikke åpenbart da vi nylig kjøpte en.

Vi ser knapt på TV. Selv ikke streaming er noe vi driver med i særlig grad. TV-en står ikke i stua og den er sjelden på. Derfor var det ikke helt åpenbart hva vi skulle med en Apple TV, men her er noen av våre bruksområder og erfaringer.

Boksen

Selve boksen og den tilhørende fjernkontrollen ser ut som typiske Apple-produkter. Små, minimalistiske og av god byggekvalitet.

Apple TV

Boksen kobles til strømnettet og deretter TV-en via HDMI. Du kan velge å koble til et trådløst nett, eller putte en nettverkskabel baki.

Apple TV

Brukervennlighet

Også brukervennligheten er som man er vant med fra Apple-produkter. Man kobler den til og den skrur seg på selv. Oppsettet er enkelt og det er lite som skal til før man er i gang.

Den eneste koden jeg føler Apple ikke har knekt ordentlig, er håndtering av familier. Brukerne i Apple-universet er personlige, men hva når man har fellesutstyr slik som en Apple TV eller en HomePod? Det føler jeg ikke er tilfredsstillende løst ennå.

Bruksområder

Barne-TV

Vi har en fin rutine for barne-TV. Etter middag er det en halvtime hvor man sitter ned og tar det med ro, før leggetid. Det finnes mange serier og filmer som vi ønsker at barna skal kunne oppleve, og som er tilgjengelig på Apple TV. Appen NRK Super er tilgjengelig på Apple TV og det er et godt utvalg av norske barnefilmer i iTunes. Den nye utgaven av Dyrene i Hakkebakkeskogen har blitt sett mange, mange ganger.

Bilder

Vi tar mange bilder, men har få samlingspunkter hvor vi sitter sammen og ser på bilder med familien. Til jul har vi tradisjon for å samles rundt TV-en og titte på bilder fra året som har gått. Jeg har ikke funnet en helautomagisk måte å få bildene fra kameraet, via Lightroom, til bildebiblioteket som er tilgjengelig på Apple TV, men med noen manuelle steg løser jeg oppgaven.

HomeKit

Apple TV fungerer også som hub for HomeKit-kompatibelt utstyr. På denne måten kan utstyr for smarthus kobles til nett og fjernstyres og automatiseres.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Apple & Mac Duppeditter

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler