Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Tibber

21.02.19

Nylig bestemte vi oss for å bytte strømleverandør. Det er ingenting oppsiktsvekkende over dette, men den nye leverandøren har en forretningsidé jeg synes fortjener omtale.

Å konkurrere på pris er en selvfølgelighet. Skal man være leverandør i dette markedet må man ha konkurransedyktige priser. Men her stopper også kreativiteten hos de fleste leverandørene. Har man en allerede billig leverandør, er det lite å hente økonomisk, derfor er det andre årsaker til at vi har byttet leverandør.

Vi byttet til Tibber, et lite norsk selskap fra Førde. Konseptet fungerer omtrent som følger og her deler jeg våre erfaringer.

Kjøp strøm der det er billigst

Du betaler et fast beløp på 39,- kroner i måneden, noe som er vanlig hos de fleste leverandører. Deretter fungerer Tibber som en slags forhandler for deg, og de handler strøm for deg der den til enhver tid er billigst, uten påslag i prisen. Prisen ser du i Tibbers egen app og den varierer fra time til time. Alt dette skjer uten at du trenger å forholde deg til det.

Tibber hovedside

Du ser også hvor du kjøper strøm fra akkurat nå.

Tibber leverandør

Fakturaen får du fra Tibber, så slipper du å forholde deg til forskjellige leverandører.

Bruk strøm når den er billigst

Videre kjenner Tibber også prisen hos Nord Pool de neste 12-48 timene, noe som gjør det mulig å si når det er billigst å bruke strøm.

Tibber selger en måler som de kaller Tibber Pulse, som du kan plugge i måleren i sikringskapet ditt. Den måler strømforbruket i sanntid. Dermed kan Tibber, basert på din forbrukshistorikk, vite når du kommer til å bruke mye strøm, og de vet når strømmen er billigst. Dermed kan du få hjelp til å flytte forbruk og dermed spare penger.

Du må ikke ha en Tibber Pulse for å være Tibber-kunde, men den hjelper deg med å forstå forbruket ditt og spesifisere helt nøyaktig når du har høyt forbruk.

Tibber forbruk

Tibber forbruk

Bruker du mer eller mindre strøm enn andre? Du får også en indikator på om du har noen strømtyver som bruker mer strøm enn hva sammenliknbare husstander gjør.

Tibber sammenlikning

Tibber sammenlikning

Få hjelp til å flytte forbruket

Så kommer vi til den delen hvis det blir virkelig interessant. Å flytte forbruk er ikke bare enkelt. Du kan ikke dusje klokken tre om natten bare fordi det er billigst. Andre ting, derimot, som for eksempel lading av elbil, lar seg enkelt flytte, og Tibber hjelper deg med jobben.

Ved hjelp av det Tibber kaller «Power-ups» vil de automatisere fordeling av strømforbruket for deg. De har integrert appen med en rekke smarthuskomponenter og elbilprodusenter. På listen finner man blant annet Futurehome, Home Assistant, Homey, Mill, SmartThings, Tesla, Audi, VW, BMW, Volvo og mange andre.

I dette eksempelet kobler du bilen direkte til Tibber. Du forteller Tibber når du skal ha bilen ferdigladet og Tibber forteller bilen når den skal lade. Tilsvarende finnes for en lang rekke andre bilprodusenter og hjemmeladere.

Tibber Audi

Tibber Easee

Slik kommer du i gang

Hvis du har lyst til å prøve Tibber, så kan du registrere deg her, så får vi begge 500,- kroner å handle smarte dingser for i nettbutikken deres.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Disrupt or die Smarthus

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler