Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Fra Home Assistant til Homey

03.04.19

I serien om smarthus har jeg skrevet om hvordan jeg har bygget løsningen på Home Assistant. Som jeg skrev om i introduksjonen til Home Assistant er fordelen svært stor fleksibilitet og stor støtte for alle tenkelige dingser og teknologier.

Nedsiden, derimot, fikk jeg erfare for noen uker siden. Home Assistant kjører på en Raspberry Pi 3 Model B som bruker et Micro SD-kort som «harddisk». Slike kort er ikke egnet for kontinuerlig lesing og skriving, hvilket øker risikoen for korrupt minnekort. Og det var akkurat det som skjedde. Plutselig en dag gikk alt ned.

Å få den samme løsningen på beina igjen føltes lite aktuelt. Det ville igjen bli et spørsmål om tid før det samme gjentok seg. Umiddelbart var det to alternativer som var aktuelle: å fortsette med Raspberry Pi men med ekstern harddisk som primærlagring, eller å bytte maskinvare til en NUC.

Det var bare det at begge alternativene ville by på mye jobb. Jeg har brukt mye tid på Home Assistant, og så at det ikke ville bli noe mindre med disse alternativene. Derfor så jeg meg om etter et tredje alternativ.

Etter å ha orientert meg i markedet for gode ferdigløsninger, konkluderte jeg med å gå for en Athom Homey Pro. Jeg gir avkall på noe av fleksibiliteten i Home Assistant, men sparer tid og sover litt bedre om natten. Begge deler er verdifult i en småbarnsfamilie.

Homey Pro

Homey har, i likhet med Home Assistant, et godt community som har mye kompetanse og bred støtte for dingser og teknologier. I tillegg lagres data lokalt, som er bra for personvernet.

Oppfølger kommer straks de første erfaringene er gjort.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Smarthus

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler