Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

(Nett)butikkdøden

25.03.20

Uke 11 2020 vil stå som et økonomisk vendepunkt i historiebøkene. Uken da Norge stengte ned og alle ble sendt hjem, enten det var ansatte som ble sendt hjem til hjemmekontor, elever hjem fra skolene til hjemmeundervisning, eller barnehagebarn til selskap med foreldrene på hjemmekontoret.

Uken etter ble det stille i gatene. Stille i butikkene. Handelen flyttet seg for alvor fra butikkene til nett. Hvis du trodde at det var grensen på 350,- tollfrie kroner som ville føre til butikkdøden, så tok du feil. I skrivende stund ser det ut til å være et virus. Tollgrensen på 350,- kroner ville ikke ført til butikkdøden uansett, men det er en annen historie vi får komme tilbake til.

Det er nå to uker siden jeg flyttet inn på hjemmekontoret for å jobbe. I løpet av disse to ukene innser jeg hvor mye småhandling jeg egentlig gjorde etter jobb. En tur innom Clas Ohlson her, en tur innom Kjell & Co der, litt kaffe, litt dagligvarer, litt klær, noen sko. Og så videre. Alt dette var varer jeg aldri hadde behov for å handle på nett, siden det var så lett tilgjengelig utenfor kontordøren midt i Oslo sentrum.

Før nå.

Nå handler jeg rundt etter de samme varene hos de samme butikkene, bare på nett. Og etter to uker ser jeg et tydelig mønster: mange butikker, som både har nettbutikk og fysiske butikker, har i for stor grad lent seg på de fysiske butikkene og ikke tillagt nettbutikken tilstrekkelig strategisk betydning.

Jeg har besøkt flere titalls velkjente butikker som har nettbutikker så dårlige at man i en normalsituasjon aldri vil handle der, men heller oppsøke deres fysiske butikker. Ved tre anledninger har jeg rett og slett droppet handelen, fordi jeg ikke fikk gjennomført det jeg skulle.

En god ting ved denne situasjonen er at det plutselig brenner under beina til disse butikkene. I beste fall tvinger det seg frem bedre brukeropplevelser som er bedre for kundene. I verste fall klarer de ikke å tilby en god nettbutikk, og i kombinasjon med ingen besøk i den fysiske butikken og dårlig brukeropplevelse og ditto omsetning i nettbutikken, vil butikken dø.

Driver du fysiske butikker er tiden inne for å legge all innsatsen i nettbutikken, nesten uansett hva du selger og til hvem. Spesielt hvis krisen vi er inne i blir langvarig.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Disrupt or die

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler