Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

DNB kjøper Sbanken

22.04.21

Selv om overskriften enn så lenge lyver litt, så er det partenes intensjon at DNB skal kjøpe Sbanken. Det eneste som kan forhindre et oppkjøp er eventuelle tilsynsmyndigheters inngripen i prosessen. Det er aksjonærenes privilegium å selge sine aksjer til hvem de måtte ønske. At aksjonærene ønsker et slikt salg overrasker ikke og som kunde ser jeg heller ikke noe poeng i å prøve å forhindre dette.

Etter at nyheten ble kjent kom det et skred av misnøye fra eksisterende kunder. Meg selv inkludert. I kommentarfelt og grupper på Facebook er det en entydig misnøye og ingen positivitet å spore i at Norges største bank skal kjøpe en av de minste. Det gikk faktisk så langt at Sbanken måtte sende ut et nyhetsbrev til sine kunder der de lover sine kunder fortsatt god lånerente og lave gebyrer.

Men Sbanken bommer med sitt nyhetsbrev. Problemet til Sbanken er at det er svært lenge siden det handlet om renter eller gebyrer. Det handler om identitet. For kunder av Sbanken har DNB representert alt annet enn hva de selv identifiserer seg med: En bank som ikke flår kundene. En bank som lytter til kundene. En bank som er nykommer og underdog i markedet. En brukervennlig bank. Og ikke minst en bank som faktisk evner å innovere.

Jeg tror skaden allerede har skjedd. Kundene stikker og de kommer ikke tilbake, fordi intensjonen nå er åpenbar: Banken er til salgs og kundene har fått beskjed om at det handler ikke lenger om hva som er viktig for kundene.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Frustrasjoner Personlig økonomi

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler