Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

HomePod på norsk

03.10.22

Dette er ikke en kjempestor nyhet. Ikke ennå. Men i et smarthus utgjør den lille nyheten om at HomePod nå støtter norsk en stor forskjell.

Det var nærmest bare en tilfeldighet at nyheten om at HomePod støtter norsk fikk min oppmerksomhet i sommer. Allikevel utgjør det en relativt stor forskjell i vår husholdning.

Alle kan bruke den

Selv om barna hadde lært seg grunnleggende funksjoner på engelsk, er den største forskjellen åpenbart at alle hjemme hos oss nå kan snakke norsk til HomePod, enten det er å spille musikk eller å skru på lys.

Navngivning i smarthuset

Både i Homey-appen og Hjem-appen har jeg operert med norsk navngivning av alle rom og enheter. «Kjøkkenet», «Stua», «Loftet». Dette skapte utfordringer da HomePod kun støttet engelsk siden «Hey Siri! Turn on the lights in kjøkkenet!» ikke gir mening på noen som helst måte. Dermed byttet jeg til engelske navn på de mest brukte enhetene og rommene i Hjem-appen, som er den Siri på HomePod kommuniserer med.

Nå, derimot, har jeg byttet tilbake til norsk og det hele gir mer mening når jeg kan si «Hei, Siri! Skru på lyset på kjøkkenet!».

Flere funksjoner

Det er mange funksjoner på HomePod som ikke har vært tilgjengelig i Norge. Nyhetene og været har vært de mest etterlengtede. Nå får man begge deler sammen med resten av tjenestespekteret som HomePod-eiere har hatt for de land HomePod har vært tilgjengelig i. «Hei, Siri! Hvordan blir været i dag?» «Hei, Siri! Hva er hovedsakene i nyhetene?»

Hvordan er kvaliteten

HomePod er offisielt ikke lansert i Norge ennå. Og det med god grunn. Jeg synes ikke kvaliteten er produksjonsklar ennå, og skal jeg gjette på hvorfor HomePod fortsatt ikke selges offisielt i Norge ennå, er det fordi presisjonsnivået på stemmegjenkjenningen ikke er så god som den bør være. Der den på engelsk var ganske bra, får man på norsk ofte feil respons på en kommando.

Når kommer HomePod til Norge?

Det er det kun Apple som vet. Det har vært kjent at Apple har testet HomePod i Norge siden begynnelsen av året, men status på arbeidet og tilgjengeligheten her i Norge vet vi nok neppe før den plutselig er til salgs. Kan hende må vi vente til en lansering, men jeg tviler på at vi må vente så lenge. Jeg vil tippe en gang i løpet av det neste halvåret, og da må vi i første omgang forvente å se HomePod mini. Apple har sluttet å produsere den opprinnelige HomePod, som avbildet over, og det er strengt tatt en skam siden det er en svært god høyttaler.

Slik aktiverer man norsk

Har du en HomePod, men fortsatt ikke aktivert norsk, åpner du Hjem-appen på din iPhone eller Mac. På iPhone presser og holder HomePod-symbolet nede og velger «Informasjon om tilbehør». Deretter ruller du helt nederst og trykker på tannhjulet nede til høyre. På Mac høyreklikker du på HomePod. Her blar du ned til du finner «Språk» og endrer dette til «Norsk bokmål».

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Apple & Mac Smarthus

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler