Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

ChatGPT

06.03.23

ChatGPT er en avansert tekstgenereringsmodell utviklet av OpenAI. Den er trent på store mengder tekstdata og kan brukes til å generere tekst som ligner på menneskers skriving.

Modellen er basert på transformer-arkitekturen, som er en type neural nettverk som er spesielt godt egnet for å håndtere store mengder tekstdata. Dette gjør ChatGPT svært effektiv til å forstå og generere naturlig språk.

ChatGPT kan brukes til mange forskjellige formål, for eksempel å generere svar på spørsmål, å skrive kreative tekster eller å fullføre tekst som er begynt av en bruker. Det kan også brukes i chatboter, e-postautomatisering og andre applikasjoner som krever å generere meningsfulle tekster.

En av de unike egenskapene til ChatGPT er at modellen kan lære å skrive på flere språk, inkludert norsk. Dette gjør at den kan være svært nyttig for å generere tekst i norsk i forskjellige kontekster.

Selv om ChatGPT er svært avansert, er det viktig å merke seg at det fortsatt er en datamaskin og kan ikke erstatte menneskers evne til å forstå og skape kreative og meningsfulle tekster. Likevel kan det være et verdifullt verktøy i mange situasjoner der det er nødvendig å generere tekst automatisk.

Teksten over er i sin helhet skrevet av ChatGPT, uten korrektur av Martin. Den ble instruert med «Please write an essay about ChatGPT in Norwegian». Prøv den gjerne selv.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Disrupt or die

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler