Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Tømrerteori

02.05.23

Hjemme i bokhylla har jeg slitt og godt brukt 30 år gammel utgave av boken Tømrerteori. Dette er boken jeg tyr til hver gang jeg har noen litt mer omfattende byggeprosjekter på gang. Boken er pensum for tømrerfaget og går således mer i dybden enn hva bøker for hobbymarkedet gjør. Mestrer du det som står i boken så har du det teoretiske grunnlaget for å bygge et helt hus.

Ettersom flere jeg kjenner har spurt meg om hvilken bok det alltid er jeg slår opp i, tenkte jeg det kunne være interessant for flere. Det er flere grunner til å skaffe seg denne boken, dersom du — som meg — liker å jobbe med dine egne prosjekter.

Først og fremst er det en fagbok, og som nevnt ikke en hobbybok. Du får dermed terminologi og detaljer du ikke alltid får med hobbybøker. Detaljnivået er langt dypere, og sammen med dette øker også kompleksiteten, uten at dette bør skremme deg.

Boken skal dekke alt en tømrer skal kunne i sitt fag. Det gjør den omfattende nok til at du selv kan bruke den til alt fra å bygge din egen terrasse, legge takstein og bygge en trapp, til å skifte et vindu, sette inn en dør og så videre. Du lærer om bærekonstruksjoner i huset ditt, slik at du forstår muligheter hvis du skal pusse opp eller gjøre endringer, noe jeg selv hadde stor nytte av da vi flyttet inn i nytt hus for tre år siden.

Tømrerteori er som fagbøker flest dyr og koster i skrivende stund 1249,- kroner hos forlaget.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Film • Musikk • Bok Martins Makerspace

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler