Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Hvorfor CAPTCHA er en dårlig ide

23.10.06

Jeg har alltid fremholdt bruk av CAPTCHA som en lite lur måte å forhindre kommentarspam på. Årsaken er at man ikke bør ta forutsetninger om klienten som skal benytte løsningen. Har de skrudd av bilder? Har de stengt for informasjonskapsler? I så fall rakner hele løsningen og den besøkende får ikke kommentert eller postet sin informasjon. Her illustrert med et bilde fra Blogger i Internet Explorer:

Manglende bilde ved bruk av CAPTCHA hos Blogger

Å fylle ut et nettbasert skjema skal være enkelt. Fyll ut feltene og send av gårde. Alt som kan bidra til forvirring hos bruker er med på å redusere tilbakemeldingene. Garantert.

WWW

Som leser kan du bidra til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Bli bidragsyter

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i Posten Norge AS. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub Thingiverse SlideShare Hold deg oppdatert

© 1995-2022 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler