Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Bedriftsbankbyttet

27.11.23

Jeg har i flere artikler redegjort for hvorfor og hvordan vi byttet bank vekk fra Sbanken, etter at DNB kjøpte Sbanken for to år siden. Denne artikkelen, derimot, handler om hvordan man bytter bedriftsbank.

Firmaet mitt har vært fornøyd kunde i Sbanken i flere år. Her har jeg hatt driftskonto, sparekonto og gjort investeringer. Alt dette er nå borte. Sbanken bedrift er lagt ned i sin helhet. Kundene har fått etablert et nytt kundeforhold hos DNB bedrift. Jeg skal ikke legge skjul på at jeg er forbannet. Det kunne vært mulig å svelge kamelen dersom de hadde beholdt Sbanken bedrift under merkevaren DNB, og holdt prisene akseptable. Sbanken bedrift var utrolig bra, brukervennlig og funksjonsrik som den var. Men når banken legges ned i sin helhet, starter man uansett på nytt, og da kan jeg like gjerne velge noe bedre.

Er det nyttig lese om hvordan du bytter bedriftsbank? Som leser må du gjerne gi et lite bidrag. Jeg bruker mye tid og penger på å lage gode artikler og bidrag hjelper meg med å skrive flere.

Kriterier for valg av ny bank

Jeg er pragmatisk av meg. Det handler om funksjonalitet, det handler om pris og det handler om brukervennlighet. I den rekkefølgen. Er ikke funksjonaliteten til stede kan jeg ikke velge den aktuelle banken. Dernest må prisen være overkommelig. Og så må den være så brukervennlig at jeg ikke banner litt inni meg når jeg bruker den.

Basert på dette tok jeg DuckDuckGo fatt. Har det vært gjort tester og omtaler? Hva mener andre? Hvilke erfaringer kan jeg lære av? Etter å ha lest flere av søkeresultatene dannet det seg til slutt en liste over aktuelle banker.

Til slutt konkluderte jeg med at jeg ikke fikk alt på ett sted. Men dem jeg til gjengjeld valgte, oppfylte til sammen kriteriene mine.

BN Bank for dagligbank og Nordnet for investeringer.

Dermed var det bare å registrere seg som kunde. Som bedriftskunde har banken andre krav til kontroll av hvitvasking, politisk eksponerte personer og andre forhold, så ingen av disse prosessene ble gjennomført på stedet. Det tok noen arbeidsdager.

Hvordan flytte dagligbanken?

Å bytte dagligbank er nesten like enkelt som å gjøre det samme som privatperson. Men i tillegg må du i regnskapssystemet ditt opprette de nye kontoene og du må bokføre transaksjonene når du overfører pengene fra gammel til ny bank.

Hvordan flytte investeringene?

Investeringene, derimot, var en nøtt. Som privatperson kan man flytte en aksjesparekonto fra én bank til en annen, uten at man trenger å selge seg ut og realisere gevinst eller tap. Dette er ikke mulig for bedrifter. Skal man bytte forvalter så må man selge seg ut uansett.

I en samtale med en kunderådgiver hos Nordnet, ble jeg gjort oppmerksom på at dersom du har fond eller aksjer innenfor fritaksmetoden, så trenger du ikke realisere gevinst eller tap. Da slipper man unna med at man må selge seg ut, men man slipper å realisere gevinst eller tap. All den tid alle mine investeringer er innenfor fritaksmetoden, så løste i hvert fall dette problemet med realisering av gevinst eller tap.

Selge seg ut. Overføre. Kjøpe seg opp.

Det kommer en egen artikkel senere om hvordan jeg gjør investeringer gjennom firmaet, samt hvilke investeringer jeg har gjort. Det er ingenting saftig, tvert i mot. Det er trygt og det er langsiktig. Det er min pensjon.

De første erfaringene

Jeg har sett en del nettbanker i mitt liv. Jeg har det. Også bedriftsbanker. Og selv om det blir bedre, er det fortsatt enkelte som ser ut som et ERP-system fra 1990-tallet. Sånn sett var jeg spent på hvordan BN Bank ville se ut. Nordnet kjenner jeg fra før, ettersom jeg har privat konto der og synes det er helt fint.

Jeg må innrømme at jeg ble overrasket over hvor bra BN Bank egentlig var. Ta en titt på dette:

BN Bank

Minimalistisk. Oversiktlig. Pent. Brukervennlig.

Å bytte bank er ikke forbeholdt privatpersoner. Det er like enkelt å bytte bedriftsbank, men du må bokføre det i regnskapssystemet og så er du i gang.

Var det nyttig lese om hvordan du bytter bedriftsbank? Som leser må du gjerne gi et lite bidrag. Jeg bruker mye tid og penger på å lage gode artikler og bidrag hjelper meg med å skrive flere.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Disrupt or die Frustrasjoner

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler