Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Du trenger ikke Vista

21.02.07

Foreløpig, bør jeg vel legge til. Jeg har den siste tiden lyttet til diverse diskusjoner for hvorfor man skal oppgradere fra Windows XP til Vista. I denne posten har jeg ramset opp argumentene jeg har fått servert og lest meg til, og serverer alternativer i retur. Ved å la være å oppgradere er det penger å spare.

Windows Media Center, Windows Photo Gallery, Windows Movie Maker og Windows Media Player 11

Som alternativer til disse produktene anbefaler jeg blant annet MythTV og Picasa. Windows Movie Player 11 og Movie Maker finnes allerede for XP.

Internet Explorer 7 og Windows Defender

Jeg har i en årrekke foretrukket Mozilla Firefox, som er en langt bedre nettleser enn Internet Explorer 7. Med Firefox og sunn fornuft blir Windows Defender overflødig, men det finnes alternativer for paranoide anti-ware-tilhengere.

Foreldrekontroll

Dette er en bra funksjon for foreldre som ikke forstår hvorfor man skal snakke med barna, men i stedet sperre dem ute fra maskinen. Alternativet heter “Prat med barna dine!” Det er ikke en gang et forsøk på å være morsom.

Innebygget søk

Denne funksjonen er det ikke mulig å skru av i Windows Vista. Så ble jeg i hvert fall fortalt av Microsoft på lanseringen. For deg som derimot liker å kontrollere programvaren din selv, fungerer Google Desktop Search glimrende.

Moderne og brukervennlig brukergrensesnitt

Lavere skatt, glattere hud! Ja da, vi har hørt det før. Er du derimot glad i å søle til maskinen din med fancy grensesnitt, finnes det tillegg til Windows XP som både lar deg få Vista- eller OS X-utseende.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Generelt

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler