Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

iPhone som forretningsmobil

22.02.08

iPhone

Fra en leser har jeg fått et spørsmål som sannsynligvis er av interesse for flere. Bruker du din iPhone i jobbsammenheng, i så fall, hvordan fungerer det?

Ja, jeg benytter min iPhone i jobbsammenheng. Abonnementet er betalt av arbeidsgiver, jeg leser og skriver e-post og administrerer kalenderen. Dette er altså mine behov knyttet til en forretningsmobil.

Abonnement

Bytter du ut det medfølgende SIM-kortet fra AT&T med ditt eget sendes regningene for bruk direkte til din arbeidsgiver.

E-post

iPhone har en svært god e-postklient, hvor man kan ha flere e-postkonti i bruk samtidig, fra forskjellige typer e-postservere. Selv leser jeg både privat- og jobbrelatert e-post på telefonen. Privat benytter jeg tradisjonelle POP- / IMAP-servere, mens jeg på jobben benytter gruppevareløsningen Zimbra. Sistnevnte har den fiffige egenskapen at den kan late som om den er en Exchange-server, slik at man kan benytte Zimbra som gruppevaretjeneren, for så å koble til en lang rekke klienter. Dette gir brukerne økt valgfrihet til å benytte seg av den klienten som passer dem best, og som løser våre felles behov.

For å benytte iPhone mot Zimbra, kreves det at Zimbra kan identifisere seg som en Exchange-server. I tillegg kreves det at IMAP for Exchange er aktivert på Zimbra-serveren. Straks dette er gjort setter man opp e-postklienten på iPhone til å kommunisere med Zimbra-serveren:

iPhones e-postklient synkroniseres mot Exchange

Straks dette er gjort fungerer iPhone på nøyaktig samme måte som for eksempel en Windows Mobile-basert telefon ville gjort. Alt man foretar seg på telefonen synkroniseres direkte mot gruppevareløsningen. Faktisk synes jeg iPhone fungerer langt bedre enn Windows Mobile sin e-postklient, fordi brukergrensesnittet på iPhone er vesentlig bedre enn Windows Mobile sitt.

Kalender

Kalenderen kan dessverre ikke synkroniseres mot gruppevareløsningen via Edge eller trådløst nettverk. Synkronisering kan kun skje via kabel.

Gruppevareløsningen Zimbra har en egen klient for å synkronisere gruppevareløsningen mot iCal. Via iTunes synkroniserer jeg så iPhone mot iCal. Definitivt ingen optimal løsning, men den fungerer fint, ettersom jeg allikevel har koblet til telefonen for å overføre sanger, lading, etc.

Dette er mitt bruksmønster. Dersom du har tips til forbedringer, eller alternative måter å løse behovet på, er du hjertelig velkommen til å legge igjen en kommentar. :-)

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Apple & Mac Duppeditter

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler