Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Hva har skjedd med NRK?

17.03.08

NRKbeta

Jeg har alltid sett på NRK som noe grått, stort, firkantet, byråkratisk og litt akterutseilt. Sikkert uten grunn, men det har i hvert fall vært mitt inntrykk.

For et snaut år siden lanserte imidlertid noen av gutta i NRK et nettsted, NRKbeta, hvor verden plutselig fikk innblikk i kulissene. Gjennom NRKbeta får vi nå innblikk i hverdagen til NRK, hvordan de arbeider, hva de arbeider med og hvilke planer de har for fremtiden. Spesielt det siste punktet er oppe til diskusjon på NRKbeta, hvor gutta er ute og ber publikum om hvilke ønsker de har. En mer innovativ og brukerfokusert utvikling av sitt tilbud skal man lete lenge etter.

Ut av dette prosjektet øser nå NRK nye og spennende løsninger som bilder under en fri lisens, hele TV-serier i et åpent, høyoppløselig format via BitTorrent, egen gruppe på Facebook, Twitter og YouTube, direktesendinger på nett med gutta i Ut i vår hage 2 og deling av presentasjoner fra foredrag de holder, bare for å nevne noe.

NRK har nærmest over natten gått fra å være en statlig dinosaur til å bli en supertrendy kanal. Jeg gratulerer NRKbeta med ettårsdagen og tar av meg hatten for det som må sies å være Norges mest vellykkede firmablogg. :-)

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

WWW

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler