Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Norge demonstrerer mot OOXML

09.04.08

For en time siden var en betydelig mengde mennesker samlet utenfor Håndverkeren i Oslo, hvor ISO har sitt vårmøte. Anledningen var å samle mennesker for å markere avstand mot ISO-sertifisering av OOXML.

Her er en samling bilder, alle tatt av Bjørn Borud mens jeg demonstrerte. Mine bilder kommer på nett senere. Sjekk også Flickr-gruppen med bilder.

Steve Pepper holder appell mens Håkon Wium Lie holder roperten.

Steve Pepper og Håkon Wium Lie

Shahzad Rana møtte opp. For å vise sin motstand?

Shahzad Rana

Steve Pepper deltar i oppropene.

Steve Pepper

Håkon Wium Lie er fornøyd med oppmøtet.

Håkon Wium Lie

Jeg viser min skepsis mot prosessen.

Martin

Petter Reinholdtsen i NUUG foran meg og Harald Alvestrand i Google.

Petter Reinholdtsen, Martin og Harald Alvestrand

Martin skriver regelmessig om hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Dersom du er interessert i å følge med på hva Martin skriver, finnes det flere måter å holde deg oppdatert på. Les mer...

21 kommentarer

 1. Morro med bilder. Det er nok mange (inkludert meg) som skulle møtt opp om de hadde hatt muligheten, inkludert meg selv, men det ser jo ut til at mange hadde muligheten til å møte opp, veldig bra!

  Var det noen som filmet tro? Hadde nok sikkert blitt en slager på jutjub :)

 2. Haha, du så rimelig skeptisk ut ja :P

 3. Det var da voldsomt, hele 52 menn på en slik demo. Men, dere burde ikke fått med IS-demonstrantene, det ødela kanskje litt. Jeg håper også på film.

 4. Morsom dekning i VG Nett i form av «Nerdene raste mot Microsoft».

 5. Det var mange oppmøtte, uten at jeg har et eksakt tall. I tillegg var det bra oppmøte fra pressen. Jeg så både Dagens Næringsliv og VG der, i tillegg til en gjeng mer anonyme fotografer med alt for dyrt kamera til at de kunne eie det selv.

  Jeg tenkte å lage en lenkesamling nå som GoOpen er over, hvor jeg lenker til medienes omtale av både GoOpen og demonstrasjonen.

  Så vidt jeg vet er alt festet på film og vil bli tilgjengeliggjort ASAP. Steve Pepper holdt en lang og god appell på engelsk, som vi ønsker å distribuere til mer enn bare Norge.

 6. Hva gjorde Shahzad Rana der?

 7. Bra tiltak dette! Dere fikk (etter forholdene) utrolig bra pressedekning. Keep On Rockin’ In The Free World. Grattis!

 8. Shahzad Rana skulle visstnok delta i ISO-møtet som ble holdt i bygningen demonstrasjonen ble arrangert utenfor. Bra tiltak, forresten. Skulle ønske jeg hadde mulighet til å delta, men jeg var i hvert fall med dere både i ånden og tanken! :-)

 9. http://www.dagbladet.no/kultur/2008/04/09/532046.html

  «Nerder i demonstrasjonstog.»

  Barnslig med ropert, hvor ble det av lenkene ;-)

 10. anonyme fotografer med alt for dyrt kamera til at de kunne eie det selv

  Hva baserer du dette på?

 11. Vi måtte droppe lenkene fordi ingen gadd å skrive ut en standard på 8000 sider. ;-)

  Jeg har mine tvil om at folk flest kjøper Canons EOS 1Ds MARK III, Kyrre. Det koster tross alt 70 lapper.

 12. Folk flest vil nok ikke det; men det er vel litt generaliserende å mene at ingen har gjort det. I alle fall med tanke på forsamlingen som gikk rundt i akkurat de gatene. Å gi ~ 70k (eller rett under 65k her i Sverige) for et kamerahus er absolutt ikke utenkelig for de som har interessen.

  Men det var jo ikke dette artikkelen din egentlig handlet om. Jeg ble bare interessert i akkurat dette punktet da det betyr mer for meg enn hele OOXML-debatten ;-)

 13. Blir dette en ny diskusjon hvor vi skal pirke, snu og vende på hver eneste setning jeg skriver? Eller kan vi enes om at jeg skrev setningen i et noe humoristisk snev for å understreke at det faktisk var en del journalister til stede? ;-)

 14. Det bildet av Shahzad Rana er jo prizeless. Rart at du klarte å holde kamera stødig når du komponerte det der.

  Skulle gjerne vært der, men her er det web-prosjekt for alle penga, uten OOXML selvfølgelig.

 15. Blir dette en ny diskusjon hvor vi skal pirke, snu og vende på hver eneste setning jeg skriver?

  Det tror jeg ikke – det er vel like mye opp til deg som alle andre, egentlig?

  Men jeg er enig med Kyrre i at det var en uhelding setning. Måten du skrev det på, fortalte meg ikke at det var journalister til stede, jeg fikk inntrykket av at du syntes fotografene så fattige ut, jeg. Det elitistiske i den overskygger det humoristiske poenget, noe som gjør at den ikke virker.

  Jeg er langt fra en like god skribent som deg, men likevel tør jeg å tipse om at du kanskje burde skrevet noe slikt som «anonyme fotografer med såpass dyrt kamera at en mistenker at det er et arbeidsredskap» eller lignende – selvfølgelig bedre formulert.

  Og nå er det din tur – kan vi enes om at Kyrre og meg har et poeng, eller i det minste rett til å ha en mening om det du skriver også utenfor det innholdsmessige – eller vil du møte denne kritikken med intenst forsvar for den nevnte formuleringen?

  :-)

 16. Jeg har ingen problemer med kritikk til det jeg skriver. Tvert i mot, jeg ønsker kritikk og tilbakemeldinger fra dere som leser det jeg skriver. Uten disse verdifulle tilbakemeldingene har jeg ingen mulighet til å bli bedre, så jeg er derfor svært takknemlig hver gang noen tar seg bryet med å gi meg utfyllende innspill. Spesielt deres innspill, Lasse og Kyrre, betyr mye for meg. Dere har fulgt meg lenge, og jeg har stor respekt for dere og deres meninger.

  Når det er sagt, ønsker jeg også noe av den som fremsetter kritikk eller kommer med tilbakemelding. Hvis det ligger et poeng i det som skrives, liker jeg å få servert det fulle og hele poenget på én gang. Det gjør det lettere å forstå, man bruker mindre tid på å forstå det og det skaper mindre rom for misforståelser, slik det lett ble i dette tilfellet. Ved å få servert hele poenget på en gang fremstår det også som konstruktiv kritikk, og ikke nødvendigvis bare flisespikking av ord. Husk at dette er et skriftlig medium. Jeg er ikke alltid like flink til å formulere meg, og definitivt ikke til å tolke det andre skriver. Viktigheten av fyldige poeng er derfor stor når man kommuniserer skriftlig.

  Og tusen takk for gratulasjoner og en fyldig lenkesamling, Axel! :-)

 17. Hei!
  Veldig bra artikkel, men hvilket program på Kanal 24 var det som tok opp temaet fri programvare?

 18. Jeg har ikke sjekket det ut, men jeg tror det var programmet Rett hjem, Per. Direktør i Friprog, Heidi Arnesen Austlid ble intervjuet. Jeg skal prøve å få tak i en kopi av programmet.

  PS. Denne kommentaren skulle sannsynligvis vært postet til Fri programvare i hjemmet. Oppfølgende kommentarer kan skje der.

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Bekkelund.net er en blogg av Martin Koksrud Bekkelund, hvor han lufter sine tanker om samspillet mellom teknologi, samfunn og politikk. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

Følg Martin

Facebook Twitter Instagram LinkedIn Flickr Vimeo GitHub Google+ SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal

Søk

© 1995-2015 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt