Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Bing, en stilstudie

04.06.09

Microsoft har nylig lansert enda en søkemotor. Nok en gang skal de ta rotta på Google. Nok en gang tror jeg de flopper. Denne gangen kaller de tjenesten Bing, som i But It’s Not Google. Selv synes jeg ironien i navnet innbyr til god latter, og jeg håper inderlig navnet er småironisk ment når de selv hevder at de skal distansere seg fra Google.

Dette er Google:

Google

Dette er Bing:

Bing

Bortsett fra bakgrunnsbildet og fargen har Microsoft atter en gang gjort det de kan aller best, å plagiere en konkurrent. Tradisjonelt sett har det vært Apple, nå er det Google.

  • Menyene er identisk plassert
  • Menyene har identisk innhold
  • Søkefeltet og alternativene er identiske
  • Søkeresultatene er designmessig plagiering

Det eneste som skiller Bing fra Google, er at Bing leverer elendige søkeresultater.

Å forsøke å utkonkurrere en industrileder på industrilederens hjemmebane, er dømt til å mislykkes. Google kan søk. Hvis Microsoft vil vinne søkekrigen må de endre konseptet, ikke plagiere det, noe Seth Godin også påpeker.

Martin skriver regelmessig om hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Dersom du er interessert i å følge med på hva Martin skriver, finnes det flere måter å holde deg oppdatert på. Les mer...

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Bekkelund.net er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om samspillet mellom teknologi, samfunn og politikk. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

Følg Martin

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal

Søk

© 1995-2016 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt