Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Norske Folkeeventyr

Norske Folkeeventyr

01.04.11

Få kulturelle verk står den norske folkesjela nærmere enn Norske Folkeeventyr, opprinnelig samlet og nedtegnet av Peter Christen Asbjørnsen og Jørgen Moe. Her kan du laste ned den elektroniske utgaven i mange formater.

I følge WIkipedia er Norske Folkeeventyr en samling norske folkeeventyr, det vil si eventyr uten kjent opphavsmann, som ble samlet og nedtegnet av Peter Christen Asbjørnsen og Jørgen Moe. Samlingen kalles ofte også Asbjørnsen og Moe etter innsamlerne.

Ettersom alle involverte opphavsmenn har falt vekk for mer enn 70 år siden, er vernetiden utløpt. Det vil si at Norske Folkeeventyr kan distribueres og modifiseres fritt av hvem som helst.

I denne anledning har Prosjekt Runeberg digitalisert Norske Folkeeventyr. Med dette som grunnlag har jeg sammenstilt samlingen i en rekke formater, slik at du kan kose deg med dem på din favorittdings, enten det er en hvilken som helst leseplate, Kindle, iPad, mobiltelefonen eller tilsvarende. Jeg har også publisert en rekke redigerbare dokumenter, slik at du kan gjøre endringer i dem og forbedre den tekniske kvaliteten på dem, dersom du skulle ønske det.

Du kan velge blant følgende formater:

Last ned…
ePUB • 1,3 MB • 1909 Antall nedlastinger

Last ned…
PDF • 4,2 MB • 3512 Antall nedlastinger

Last ned…
ODF • 2,5 MB • 3810 Antall nedlastinger

Last ned…
Pages • 8,3 MB • 1433 Antall nedlastinger

Last ned…
DOC • 6,3 MB • 2443 Antall nedlastinger

Last ned…
TXT • 3,4 MB • 2292 Antall nedlastinger

Jeg ber deg om å holde dokumentets kreditering intakt, som en takk til Prosjekt Runeberg som står for den opprinnelige digitaliseringen og til meg som har brukt flerfoldige timer på å sammenstille dokumentene.

Forbedringsforslag

Det er to måter å gjøre endringer på, for eksempel dersom du kommer over skrivefeil:

  1. Kildefilene ligger på GitHub. Benytt filen norske_folkeeventyr.txt som utgangspunkt for en fork og legg inn en pull request. På denne måten er endringer synlige for alle og ikke bare oss som gjennomfører dem.
  2. Synes du dette er vanskelig kan du laste ned norske_folkeeventyr.txt og gjøre endringer i denne, som du sender til meg.

God lesing!

Maleri: Soria Moria av Theodor Kittelsen

Martin skriver regelmessig om hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Dersom du er interessert i å følge med på hva Martin skriver, finnes det flere måter å holde deg oppdatert på. Les mer...

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Bekkelund.net er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om samspillet mellom teknologi, samfunn og politikk. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

Følg Martin

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal

Søk

© 1995-2016 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt