Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Uakseptabel salgspraksis

27.02.12

En selger fra Djuice (Telenor) ringer meg opp på kveldstid. Det første han informerer om er at samtalen blir tatt opp. Hvis selgeren nå lurer på hvorfor jeg la på, er forklaringen som følger.

Jeg har reservert meg mot telefonsalg. Hvorfor selgeren allikevel ringer meg opp fikk jeg aldri anledning til å spørre om all den tid jeg la på. Uansett er Djuice vel vitende om ordningen med reservasjon mot telefonsalg.

Opptak av en samtale skal kun skje etter samtykke med kunden. Hvis Djuice for eksempel gjør opptak av telefonsamtaler hvis jeg ringer Djuice og blir informert om dette, slik man er pliktig til, har jeg som kunde anledning til å legge på før jeg kommer igjennom til en medarbeider.

Når selgeren derimot velger å oppsøke meg aktivt, skal det ikke informeres i en rask bisetning om at opptak blir gjort — det skal innhentes aksept før samtalen kan fortsette, slik at jeg som kunde kan velge å avslutte samtalen før den i det hele tatt starter.

Denne typen praksis er langt over streken for hva jeg finner for akseptabel salgspraksis.

Martin skriver regelmessig om hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Dersom du er interessert i å følge med på hva Martin skriver, finnes det flere måter å holde deg oppdatert på. Les mer...

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Bekkelund.net er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om samspillet mellom teknologi, samfunn og politikk. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

Følg Martin

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal

Søk

© 1995-2016 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt