Telenor eller Rosaindex?

For en uke siden fikk jeg en uønsket e-post fra Rosaindex, gjerne kalt spam. E-posten var sendt til min private e-postadresse som fulgte med ADSL-abonnementet fra Telenor. Denne e-postadressen benyttes ikke av meg ettersom jeg har en e-post via domenet mitt, samt noen webmailadresser jeg benytter til å legge igjen på nettet ved behov.

Det slo meg derfor som snodig at jeg mottok spam på denne adressen, spesielt ettersom avsenderen var norsk. Jeg så umiddelbart to mulige årsaker til at denne har havnet i min innboks:

  1. Telenor har solgt min adresse uten mitt samtykke.
  2. Rosaindex har gjettet seg frem til adressen.

Ettersom jeg har satt meg som mål å plage norske spammere som plager meg var det nærliggende å ta en telefon til Rosaindex’ kundesenter. Her fikk jeg snakke med en hyggelig dame som søkte frem e-postadressen min. Til min store overraskelse var e-postadressen min knyttet til et begravelsesbyrå som tidligere har vært kunde av Rosaindex. Om ikke ørene falt av ble jeg i hvert fall meget overrasket.

Damen hos Rosaindex mente at det kunne være to årsaker til dette:

  1. E-postadressen har vært i bruk tidligere.
  2. Kundeopplysningene til Rosaindex var feil.

Jeg takket for informasjonen og damen fjernet min e-postadresse fra det omtalte begravelsesbyrået.

For å være på den sikre siden tok jeg en telefon til Telenor for å forsikre meg om at ingen har hatt adressen tidligere. Etter 19 minutter i en eviglang telefonkø fikk jeg snakke med en hyggelig dame. Beklageligvis hadde hun ingen informasjon om hvorvidt e-postadressen var benyttet tidligere eller hvor lenge den eventuelt hadde ligget ubrukt.

Uten å kunne konstantere det vil jeg anta at e-postadressen ikke har vært benyttet tidligere. Antakelsen er basert på at jeg ikke har fått en eneste uønsket e-post før denne. I så fall vil det være bemerkelsesverdig at Rosaindex har hatt min e-postadresse registrert til et begravelsesbyrå. Kunne kanskje kommet mye interessant ut av den kombinasjonen.

Martin :-)

  • Digg
  • del.icio.us
  • co.mments
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Reddit
  • TwitThis

8 kommentarer til «Telenor eller Rosaindex?»

  1. Dette er noe jeg og min far har misstenkt tidligere.

    Dette er en kommentar

  2. Nar jeg leser dette er det en tanke som slar meg; hvor langt skal man ga i sin kamp mot spammere? Etter det jeg ser bade i min inboks og i spam-filteret pa min mailserver er det ikke slik spam fra folk man kan kontakte som er problemet. Tvert i mot.

    Skal man da bruke en halvtime (som jeg regner med at Martin har gjort her) for a bekjempe en enslig liten spammail?

    Dette er en kommentar

  3. Jeg har begrenset meg til å kontakte kun de norske, ettersom både de og jeg er underlagt norsk lov. Jeg liker å tro at vi må kvele det norske spam-trollet ved fødselen, hvis ikke mister vi all kontroll på det og det blir et sant mareritt å rydde opp senere.

    Når det gjelder tiden tok det omtrent 5 minutter i telefon med Rosaindex og 20 med Telenor (hvorav 19 var venting på ledig kundemishandler).

    Dette er en kommentar

  4. Jag funderar bara på en sak. Hur omöjlig kan man bli och hur mycket onödigt arbete kan man lägga ner i ett sådant fall som detta. E-post adresser finns att hitta överallt. Det spelar ingen roll om du har fått adressen via din ADSL uppknytning. Man behöver inte gissa SIG fram, man kan hitta den. Och troligtvis så har är det bara så att du reggat en firma och skrivit in adressen i BRREG.

    Dette er en kommentar

  5. Jeg er like imponert hver gang! Dere i katalogtjenesten er meg en råtten og inkompetent gjeng. Det er slående likheter mellom IP-adressen du poster fra (195.204.234.130) og IP-adressen til rosaindex.no (195.204.234.172). Aner jeg en skjult agenda, Lars?

    Sammenligner vi litt kontaktdata for rosaindex.no og Workzone AS (der du poster din kommentar fra) finner vi f.eks. at besøksadressen er den samme. Dessuten er e-postadressen du har lagt igjen falsk, uten at det behøver å bety noe, men gir deg mindre troverdighet.

    Skjermbildet taler for seg selv.

    Kanskje jeg skal gjøre som Jarle, lage en “Quack-alert”?

    Dette er en kommentar

  6. Sikkert ikke så dumt. Kan jo være greit at alle får med seg at Lars og “E.R” og “aps” som har postet kommentarer på min blogg i forbindelse med RosaIndex alle har postet fra en IP-adresse som tydeligvis tilhører RosaIndex.

    Dette er en kommentar

  7. For de uinnvidde kan det være intreressant å lese “Google Information for Webmasters”, og deres syn på SEOs, eller katalogtjenester og søkemotoroptimaliserere på norsk.

    Dette er en kommentar

  8. Jeg vil for ordens skyld presisere at det finnes retningslinjer for kommentarposting på bekkelund.net. Det henstilles til at man gjør seg kjent med, og følger retningslinjene når man skal poste en kommentar.

    Kommentarer postet av personer som gir seg ut for å være en annen, vil bli slettet. Har noen betenkeligheter med artikler jeg skriver, forventer jeg en ærlig, saklig og korrekt navngitt henvendelse, i stedet for anonyme kommentarer uten særlig substans.

    Dette er en kommentar

Ett trackback / pingback til «Telenor eller Rosaindex?»

Legg igjen en kommentar

Før du poster en kommentar må du være kjent med retningslinjene for kommentarposting, samt personvernpolitikken for bekkelund.net.

Felter merket med * må fylles ut. Din e-postadresse vil ikke være synlig.

Formatering med XHTML: Du kan bruke disse elementene til formatering: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> . Tekstbaserte uttrykksikoner konverteres automatisk til bilder. Hjelp til formatering.

Martin Bekkelund er fornøyd bruker av WordPress med hjemmelaget tema.
Du kan abonnere på både artikler som Atom, RSS 2.0 eller RSS 0.92, samt kommentarer som RSS 2.0.
Denne artikkelen ble til ved hjelp av 11 kopper espresso konsumert på 0.534 minutter.

Informasjon om opphavsrett og lisensiering 1995 - 2009 Martin Bekkelund
xhtml
css
rss
cc
508
aaa
v6.09