Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Avinor – Ignoransens høyborg

21.11.04

Klare tegn på en syk ledelse?

Jeg har akkurat sett TabloidTV2, med bl.a. et intervju med Randi Flesland, administrerende direktør for Avinor.

Som alltid er ikke journalisten i stand til å gjøre grundig og dyptgående journalistikk i forkant av intervjuet, og peker bl.a. på pinglete flygeledere, i stedet for å spørre Flesland om den faktiske årsaken til at flygelederne sykemeldte seg kollektivt.

Jeg spør: er det ingen, absolutt ingen som lurer på hvorfor alle Østlandets flygeledere sykemelder seg samtidig?

Under intervjuet sier også Flesland at man arbeider med å gjennomføre en langsiktig plan for å effektivisere Avinor og sikre billige flybilletter i fremtiden, men at de møter sterk motstand internt. I følge meget sikre kilder, er Avinor-ledelsen på skarp kant med de ansatte, hvor de ansatte føler seg overkjørt og deres kompetanse oversett og ignorert. Et sikkert tegn på en syk bedrift, er en ledelse på kant med de ansatte, samt ledelsens manglende vilje til å lytte til de som faktisk besitter kompetansen i bedriften, nemlig de ansatte.

Dersom det hadde vært mulig, ville jeg vært førstemann til å ringe til Tabloid på direkten og stille Flesland tre spørsmål:

  1. Da nyheten om at sentralen i Røyken ble presentert for de ansatte i Røyken, reiste alle seg og gikk i protest, samt som en markering av ledelsens arrogante måte å presentere nedleggelsen på. Har du en kommentar til denne hendelsen?
  2. Hva er Avinor-ledelsens skjulte agenda? I følge de ansatte er det ingen tvil om at enkeltpersoner i ledelsen har en skjult agenda ved å legge ned sentralen i Røyken.
  3. Det er åpenbare interne konfliktsituasjoner, hvor kompetansepersonell uttaler at all fornuft tilsier at sentralen i Røyken ikke må legges ned. Hvorfor lytter ikke ledelsen til de ansatte?

Så får vi i mellomtiden håpe at Randi Flesland leser min kommentar, og kanskje tar kontakt for en liten prat om hvorfor de bør beholde sentralen i Røyken, for det er åpenbart at det er noe som holdes skjult for allmennheten.

En ting er helt sikkert, jeg betaler heller noen kroner ekstra for flybilletten og dermed vet at jeg kommer både trygt og tidsnok hjem!

Martin ;-)

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Generelt

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler