Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Avinor – Ignoransens høyborg

21.11.04

Klare tegn på en syk ledelse?

Jeg har akkurat sett TabloidTV2, med bl.a. et intervju med Randi Flesland, administrerende direktør for Avinor.

Som alltid er ikke journalisten i stand til å gjøre grundig og dyptgående journalistikk i forkant av intervjuet, og peker bl.a. på pinglete flygeledere, i stedet for å spørre Flesland om den faktiske årsaken til at flygelederne sykemeldte seg kollektivt.

Jeg spør: er det ingen, absolutt ingen som lurer på hvorfor alle Østlandets flygeledere sykemelder seg samtidig?

Under intervjuet sier også Flesland at man arbeider med å gjennomføre en langsiktig plan for å effektivisere Avinor og sikre billige flybilletter i fremtiden, men at de møter sterk motstand internt. I følge meget sikre kilder, er Avinor-ledelsen på skarp kant med de ansatte, hvor de ansatte føler seg overkjørt og deres kompetanse oversett og ignorert. Et sikkert tegn på en syk bedrift, er en ledelse på kant med de ansatte, samt ledelsens manglende vilje til å lytte til de som faktisk besitter kompetansen i bedriften, nemlig de ansatte.

Dersom det hadde vært mulig, ville jeg vært førstemann til å ringe til Tabloid på direkten og stille Flesland tre spørsmål:

 1. Da nyheten om at sentralen i Røyken ble presentert for de ansatte i Røyken, reiste alle seg og gikk i protest, samt som en markering av ledelsens arrogante måte å presentere nedleggelsen på. Har du en kommentar til denne hendelsen?
 2. Hva er Avinor-ledelsens skjulte agenda? I følge de ansatte er det ingen tvil om at enkeltpersoner i ledelsen har en skjult agenda ved å legge ned sentralen i Røyken.
 3. Det er åpenbare interne konfliktsituasjoner, hvor kompetansepersonell uttaler at all fornuft tilsier at sentralen i Røyken ikke må legges ned. Hvorfor lytter ikke ledelsen til de ansatte?

Så får vi i mellomtiden håpe at Randi Flesland leser min kommentar, og kanskje tar kontakt for en liten prat om hvorfor de bør beholde sentralen i Røyken, for det er åpenbart at det er noe som holdes skjult for allmennheten.

En ting er helt sikkert, jeg betaler heller noen kroner ekstra for flybilletten og dermed vet at jeg kommer både trygt og tidsnok hjem!

Martin ;-)

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • 10 Hidden URLs to Help You Rule the Web

  You’re probably used to bookmarking your favorite sites for easy access, but the web goes much deeper than the top domains you’re familiar with—from your social networks to your email box, having the right URL to hand can enable you to jump right into the page, feature, setting, or search you need. Here are 10 of the most useful ones.

 • En ny gullstandard for personvern

  Fredag før påske presenterte regjeringen en ny personopplysningslov. Loven er det viktigste svaret på hvordan vi skal hindre at private bedrifter eller offentlige myndigheter misbruker våre persondata.

 • Kristin Clemets blogg - Her skriver jeg om ideer, verdier og politikk.

  Men verst er det, såvidt jeg kan bedømme, at hele tonen blant mange av dem som er aktive på Twitter, er blitt så ufordragelig og kald. Mange opptrer dessuten anonymt, samtidig som de i lite hyggelige ordelag omtaler mennesker som deltar med fullt navn.

 • Akimbo: A Podcast from Seth Godin av Seth Godin på Apple Podcasts

  Hvorfor er Facebook og Google blant verdens største selskaper når du ikke betaler for tjenesten?

 • How healthy is the internet?

  Our 2018 compilation of research explains what’s helping and what’s hurting the Internet across five issues, from personal experience to global concerns.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt