Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Velkommen til Martins nye blogg!

31.01.05

CuteNews er kastet på sjøen til fordel for WordPress, et PHP-basert bloggeverktøy som lagrer data i en MySQL-database i forhold til CuteNews’ filer (som ble hacket mer enn én gang). En SQL-database er også mer effektiv enn filer, ettersom man gjør en spørring mot SQL-databasen for å finne en oppføring, fremfor å lete igjennom alle poster i en hel fil.

De gamle postene er konvertert manuelt (144 stykk i tallet) fra CuteNews til WordPress, med unntak av kommentarene. (Det er over 500 av dem, så jeg orker ikke tanken akkurat nå…) Av den grunn har jeg ikke kastet CuteNews fullstendig ut. Har du planer om å bytte bloggeverktøy kan jeg anbefale en automagisk konvertering, for den manuelle er en drittjobb uten sidestykke. Selv så jeg det som for risikabelt å forsøke å dytte data rett inn i WordPress’ tabeller med DTS, så jeg tok heller jobben med å gjøre det manuelt.

Ettersom WordPress er ny gutt i gata blir det en viss innkjøringsperiode med noen funksjoner som ikke er på plass enda. Jeg nevner blant annet:

 • Siste kommentar
 • Testing av Textile 2.0 Beta
 • En anti-kommentarspam-funksjon (Kyrre titter på WP Blacklist, så jeg avventer hans erfaringer)
 • Norske tekster
 • Bytte ut de mindre pene uttrykksikonene som følger med WordPress
 • Korrigere skjema for kommentarer
 • Generell småfiksing av design
 • Opprette noen fornuftige kategorier

Eventuelle andre småting tar jeg fortløpende. Har du innspill er du selvfølgelig hjertelig velkommen til å komme med forbedringsforslag! Det samme gjelder hvis du finner feil.

Det du trenger å tenke på i denne anledning er:

Noe jeg har glemt? Jeg er i så fall ekstremt takknemlig for tilbakemelding, enten via mitt kontaktskjema, eller som en kommentar til denne artikkelen.

Martin :-)

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • 10 Hidden URLs to Help You Rule the Web

  You’re probably used to bookmarking your favorite sites for easy access, but the web goes much deeper than the top domains you’re familiar with—from your social networks to your email box, having the right URL to hand can enable you to jump right into the page, feature, setting, or search you need. Here are 10 of the most useful ones.

 • En ny gullstandard for personvern

  Fredag før påske presenterte regjeringen en ny personopplysningslov. Loven er det viktigste svaret på hvordan vi skal hindre at private bedrifter eller offentlige myndigheter misbruker våre persondata.

 • Kristin Clemets blogg - Her skriver jeg om ideer, verdier og politikk.

  Men verst er det, såvidt jeg kan bedømme, at hele tonen blant mange av dem som er aktive på Twitter, er blitt så ufordragelig og kald. Mange opptrer dessuten anonymt, samtidig som de i lite hyggelige ordelag omtaler mennesker som deltar med fullt navn.

 • Akimbo: A Podcast from Seth Godin av Seth Godin på Apple Podcasts

  Hvorfor er Facebook og Google blant verdens største selskaper når du ikke betaler for tjenesten?

 • How healthy is the internet?

  Our 2018 compilation of research explains what’s helping and what’s hurting the Internet across five issues, from personal experience to global concerns.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt