Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Hjemmelaget karamellpudding

24.02.06

Etter å ha kjedet meg med noen ferdigløsninger for karamellpudding, fikk jeg en glimrende oppskrift av Espen! Som Espen selv sier, «Ferdigløsninger blir aldri det samme». Den høstet stor suksess her hjemme, så jeg kan anbefale den på det varmeste!

Du trenger:

 • 150 gram + 5 ss sukker
 • 5 dl fløte
 • 1 vaniljestang
 • 5 egg
 • 2 ts vaniljesukker

Selv går jeg frem på følgende måte:

 • Smelt 150 gram sukker i en panne og ha det over i en form som rommer et par liter. Vær rask, for smeltet sukker stivner fort. Husk at sukkeret er svært varmt!
 • Mens sukkeret smelter (det tar fort litt tid) snitter du opp vaniljestanga på langs, tar ut innholdet og blander i 5 dl fløte som du koker opp med 2 ts vaniljesukker og lar trekke på svak varme i 10 minutter. Pass på så fløten ikke brenner seg eller koker over!
 • Samtidig lager du eggedosis av 5 ss sukker og 5 egg. Husk å vispe ekstra lenge for å blande inn nok luft, slik at den holder seg luftig.
 • Når fløten har kokt i 10 minutter blander du den sammen med eggedosisen. Bland disse forsiktig sammen og held over i formen.
 • Putt formen nederst i ovnen på 125°C i halvannen time. Steketiden kan variere litt fra ovn til ovn. Selv bruker jeg en time og tre kvarter.

Et lite tips til slutt: Ikke prøv å gjøre alt samtidig!

Nytes varm! :-)

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt