Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Ønskeliste 2006

01.12.06

Nok en gang er det desember, og tradisjonen tro publiserer jeg årets ønskeliste:

 • Hjemmeserver
 • HTPC
 • Ny TV
 • Beleggstein
 • Møbler og interiør
 • Garasjeport

Det ser ut som at det er godt å ønske seg ting, for det gir en viss pekepinn på hvor man skal prioritere duppedittbudsjettet for året som kommer. Gjennomføringsevnen min ser ut til å være god, når jeg ser på de gamle ønskelistene. Innser for øvrig at enkelte av ønskene er grusomt kjedelige.

Er det noe vi er gode på i vesten, så er det materielt overforbruk. Sånn sett burde jeg sikkert blitt en asketisk munk uten sans for jordisk gods, men for en som er fryktelig glad i duppeditter og harde pakker blir det litt utopisk. Det viktigste er ikke å ønske seg, eller kjøpe masse, men å ønske seg noe man faktisk trenger, sett med halvrealistiske øyne.

Noen syntes det er fælt med ønskelister. Jeg er ikke enig. Det er sunt å ønske seg noe. Enkelte ønsker skal heller aldri gå i oppfyllelse. På den måten kan også vi som stort sett har anledning til å få alt vi vil ha, forstå at det er noe som er uoppnåelig her i verden. Gavmildhet og nestekjærlighet i julen brukes tilsynelatende ofte til å dekke over ens egen dårlige samvittighet. Er det fordi folk er så sabla egoistiske resten av året?

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt