Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Martin letter på sløret

26.04.07

Min nye arbeidsgiver har aldri vært noen hemmelighet, men jeg liker normalt sett ikke å blande private meninger med jobbrelaterte greier. Observante lesere har imidlertid fått med seg avsløringen, så det er like greit å presentere min arbeidsgiver, Nexus Consulting AS i Oslo.

Hvorfor ny jobb, og hvorfor Nexus?

Ett av mine ønsker da jeg byttet jobb, var å arbeide for et mindre firma med oppgaver relatert til web. Nexus har for tiden syv ansatte fordelt på fem i Ålesund og to i Oslo. Jeg deler kontor med sjefen min, noe som fungerer svært bra. Jeg har møtt flere av gutta i Nexus tidligere, og har kjent de i drøyt tre år, så jeg visste i stor grad hva og hvem jeg gikk til.

Våre spesialiteter

Vi arbeider utelukkende med web, med løsningen eZ Publish som vårt verktøy. Vår spesialitet er integrasjon med ERP-systemer, selv om vi også tar rene webprosjekter. eZ Publish er alt jeg forventer av et godt verktøy: Det er bygget på åpen kildekode, webstandarder og er et plattformuavhengig verktøy som inneholder svært mye funksjonalitet.

Visste du forresten at eZ Systems, firmaet bak eZ Publish har flere kjerneutviklere av PHP i staben, at de har bidratt med omtrent 80 prosent av kildekoden til skriptspråket PHP, at PHP versjon 4.4.0 er utviklet spesielt for eZ Publish og at eZ Publish er verdens største PHP-applikasjon?

For oss er det en forretningsstrategi å satse på produkter basert på åpen kildekode. Vi tjener gode penger, leverer solide tall hvert år, og bidrar til å returnere penger til eZ Systems gjennom forretningsmodellen jeg presenterte tidligere denne uken. Du tror nå kanskje at vi utelukkende benytter Linux? Ettersom vi jobber med web er vi helt avhengige av å ha tilgang til både Windows, Mac og Linux, for å teste løsningene vi leverer på flere plattformer.

Våre verdier (og kunder)

Vi i Nexus fokuserer ikke på å selge mye og skaffe oss mange kunder. For oss er det viktigste å levere gode, lønnsomme løsninger som kundene er fornøyd med, og på denne måten skape sterke kunderelasjoner. På kundelisten vår finner du bedrifter som Chess, Dolly Dimple’s, Skiforeningen, Den norske Dataforening, samt ti av høyskolene i Norge.

Et eksempel på en god løsning er Dolly Dimple’s. Det vil forbause meg om du ikke har sett reklamen de kjører hardt på med om dagen. Løsningen har ikke hatt nedetid siden den ble satt i drift, og setter ny omsetningsrekord nesten hver helg. Sist søndag ble det registrert over 300 ordre i timen, og omsetningen fortsetter å øke.

Utenom jobben

I uformell sammenheng er jeg å finne på UXnet, Usenet, XP, en og annen NUUG-samling. I tillegg finner du meg i eZ Community, og skulle du komme til å havne på eZ Conference skal du ikke se bort i fra at du støter på meg, eller ser meg på scenen.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt