Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Martin letter på sløret

26.04.07

Min nye arbeidsgiver har aldri vært noen hemmelighet, men jeg liker normalt sett ikke å blande private meninger med jobbrelaterte greier. Observante lesere har imidlertid fått med seg avsløringen, så det er like greit å presentere min arbeidsgiver, Nexus Consulting AS i Oslo.

Hvorfor ny jobb, og hvorfor Nexus?

Ett av mine ønsker da jeg byttet jobb, var å arbeide for et mindre firma med oppgaver relatert til web. Nexus har for tiden syv ansatte fordelt på fem i Ålesund og to i Oslo. Jeg deler kontor med sjefen min, noe som fungerer svært bra. Jeg har møtt flere av gutta i Nexus tidligere, og har kjent de i drøyt tre år, så jeg visste i stor grad hva og hvem jeg gikk til.

Våre spesialiteter

Vi arbeider utelukkende med web, med løsningen eZ Publish som vårt verktøy. Vår spesialitet er integrasjon med ERP-systemer, selv om vi også tar rene webprosjekter. eZ Publish er alt jeg forventer av et godt verktøy: Det er bygget på åpen kildekode, webstandarder og er et plattformuavhengig verktøy som inneholder svært mye funksjonalitet.

Visste du forresten at eZ Systems, firmaet bak eZ Publish har flere kjerneutviklere av PHP i staben, at de har bidratt med omtrent 80 prosent av kildekoden til skriptspråket PHP, at PHP versjon 4.4.0 er utviklet spesielt for eZ Publish og at eZ Publish er verdens største PHP-applikasjon?

For oss er det en forretningsstrategi å satse på produkter basert på åpen kildekode. Vi tjener gode penger, leverer solide tall hvert år, og bidrar til å returnere penger til eZ Systems gjennom forretningsmodellen jeg presenterte tidligere denne uken. Du tror nå kanskje at vi utelukkende benytter Linux? Ettersom vi jobber med web er vi helt avhengige av å ha tilgang til både Windows, Mac og Linux, for å teste løsningene vi leverer på flere plattformer.

Våre verdier (og kunder)

Vi i Nexus fokuserer ikke på å selge mye og skaffe oss mange kunder. For oss er det viktigste å levere gode, lønnsomme løsninger som kundene er fornøyd med, og på denne måten skape sterke kunderelasjoner. På kundelisten vår finner du bedrifter som Chess, Dolly Dimple’s, Skiforeningen, Den norske Dataforening, samt ti av høyskolene i Norge.

Et eksempel på en god løsning er Dolly Dimple’s. Det vil forbause meg om du ikke har sett reklamen de kjører hardt på med om dagen. Løsningen har ikke hatt nedetid siden den ble satt i drift, og setter ny omsetningsrekord nesten hver helg. Sist søndag ble det registrert over 300 ordre i timen, og omsetningen fortsetter å øke.

Utenom jobben

I uformell sammenheng er jeg å finne på UXnet, Usenet, XP, en og annen NUUG-samling. I tillegg finner du meg i eZ Community, og skulle du komme til å havne på eZ Conference skal du ikke se bort i fra at du støter på meg, eller ser meg på scenen.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Generelt

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler