Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

ISO stemmer nei til OOXML

04.09.07

Siden fredag har det gått slag i slag. Først stemmer Norge nei til OOXML, deretter Danmark, Sverige har allerede trukket sin stemme, og i dag kom nyheten om at ISO stemmer nei til OOXML. Det er verdt å presisere at dette ikke er et definitivt nei til OOXML som ISO-standard, og at OOXML aldri kan bli ISO-sertifisert ved en senere anledning. Det avvisningen dreier seg om er å avvise gjennomføringen av ISO-sertifisering av OOXML gjennom et såkalt «fast track».

Jeg siterer pressemeldingen fra ISO:

A ballot on whether to publish the draft standard ISO/IEC DIS 29500, Information technology – Office Open XML file formats, as an International Standard by ISO (International Organization for Standardization) and IEC (International Electrotechnical Commission) has not achieved the required number of votes for approval.

Det er deilig å se at det ikke er mulig å misbruke sin markedsmakt så ekstremt som det Microsoft har gjort i dette tilfellet. Jeg kommer tilbake med en fyldig artikkel om min oppfattelse av hele prosessen, samt hva jeg tror skjer videre, straks jeg finner litt ledig tid.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Standarder

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler