Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Kinesiske tilstander i Norge: Blogger-Martin sensureres av nyetablert IT-avis

28.09.07

Sensur

Bloggeren Martin Bekkelund har en skarp penn, skjerpet sinn og et rødglødende tastatur, og vet å rette bitende kritikk i øst og vest. Han har en utpreget trang for å sette kritiske spørsmålstegn ved staten, snuten, byråden og det etablerte samfunn generelt. Bekkelund ville med andre ord gjort seg dårlig som blogger i Kina.

Bekkelund retter også kritikk mot mediene, og fører en hård linje mot journalistisk makkverk. Sist gikk dette ut over nettavisen Digi.no, men et sted blant kommentarene kom også saftig kritikk rettet mot den nyetablerte nettavisen IT-nytt. Kritikken mot IT-nytt ble faktisk så drøy kost for redaktøren av IT-nytt at han valgte å sensurere de artiklene Bekkelund har skrevet for IT-nytt.

En gang på sensommeren, da OOXML-striden sto på som verst, fikk Bekkelund publisert en artikkel i IT-nytt. Nå har imidlertid redaktøren lagt Bekkelund for saftig hat, etter den tidligere omtalte kritikken og fjernet Bekkelunds artikkel fra IT-nytt. I en kommentar uttaler Bekkelund at han føler seg overvåket, forfulgt og sensurert.

«Jeg ligger våken om nettene. I det fjerne hører jeg hundeglam og jeg føler sensuren snike seg rundt husveggene. Ikke sjelden gråter jeg meg i søvn og spør meg selv om mine meninger er så motbydelige at de må sensureres vekk fra allmenhetens lys» forteller Bekkelund engstelig. «Kanskje er det en syk, konspiratorisk konstellasjon på gang mellom Microsoft og IT-nytt, hvor sistnevnte er kjøpt og betalt for å sensurere alle artikler som er negative til Microsoft?» avslutter Bekkelund mens han skyller ned beroligende medikamenter med hjemmebrent.

For øyeblikket blogger Bekkelund fra ukjent sted i den norske fjellheimen, hvor han er tilkoblet internett med kun et skarve 14.4-modem og strøm til den bærbare produsert av et solcellepanel. Han lever i frykt for sensuren og hva maktapparatet vil gjøre med ham dersom han returnerer til sivilisasjonen.

Den originale artikkelen skrevet av Bekkelund ble publisert på denne adressen. På denne adressen er det nå sensurens hårde hånd som regjerer. Skulle man imidlertid finne det interessant, finnes det mellomlagrede versjoner på nett.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Frustrasjoner

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler