Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Kinesiske tilstander i Norge: Blogger-Martin sensureres av nyetablert IT-avis

28.09.07

Sensur

Bloggeren Martin Bekkelund har en skarp penn, skjerpet sinn og et rødglødende tastatur, og vet å rette bitende kritikk i øst og vest. Han har en utpreget trang for å sette kritiske spørsmålstegn ved staten, snuten, byråden og det etablerte samfunn generelt. Bekkelund ville med andre ord gjort seg dårlig som blogger i Kina.

Bekkelund retter også kritikk mot mediene, og fører en hård linje mot journalistisk makkverk. Sist gikk dette ut over nettavisen Digi.no, men et sted blant kommentarene kom også saftig kritikk rettet mot den nyetablerte nettavisen IT-nytt. Kritikken mot IT-nytt ble faktisk så drøy kost for redaktøren av IT-nytt at han valgte å sensurere de artiklene Bekkelund har skrevet for IT-nytt.

En gang på sensommeren, da OOXML-striden sto på som verst, fikk Bekkelund publisert en artikkel i IT-nytt. Nå har imidlertid redaktøren lagt Bekkelund for saftig hat, etter den tidligere omtalte kritikken og fjernet Bekkelunds artikkel fra IT-nytt. I en kommentar uttaler Bekkelund at han føler seg overvåket, forfulgt og sensurert.

«Jeg ligger våken om nettene. I det fjerne hører jeg hundeglam og jeg føler sensuren snike seg rundt husveggene. Ikke sjelden gråter jeg meg i søvn og spør meg selv om mine meninger er så motbydelige at de må sensureres vekk fra allmenhetens lys» forteller Bekkelund engstelig. «Kanskje er det en syk, konspiratorisk konstellasjon på gang mellom Microsoft og IT-nytt, hvor sistnevnte er kjøpt og betalt for å sensurere alle artikler som er negative til Microsoft?» avslutter Bekkelund mens han skyller ned beroligende medikamenter med hjemmebrent.

For øyeblikket blogger Bekkelund fra ukjent sted i den norske fjellheimen, hvor han er tilkoblet internett med kun et skarve 14.4-modem og strøm til den bærbare produsert av et solcellepanel. Han lever i frykt for sensuren og hva maktapparatet vil gjøre med ham dersom han returnerer til sivilisasjonen.

Den originale artikkelen skrevet av Bekkelund ble publisert på denne adressen. På denne adressen er det nå sensurens hårde hånd som regjerer. Skulle man imidlertid finne det interessant, finnes det mellomlagrede versjoner på nett.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt