Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Useriøst av Kvasir

30.10.07

Kvasir har alltid fremstått på meg som en seriøs aktør i en bransje som er preget av useriøse.

For et par uker siden ble daglig leder hos oss kontaktet av en selger fra Kvasir som ønsket å selge oss en oppføring i katalogen. Selgeren ble satt i kontakt med meg, som skulle vurdere tjenesten. På generelt grunnlag mener jeg at katalogoppføringer ikke gir noen gevinst, men jeg ønsket å gi Kvasir muligheten, dersom vi kunne få en prøveperiode. En prøveperiode er leverandørens eneste måte å vise frem tjenesten, slik at vi kan vurdere hvordan vi ønsker å benytte den i en større markedsføringsstrategi.

Å en prøveperiode kunne vi ikke, men vi kunne derimot betale for så mange måneder vi ønsket å prøve tjenesten. Dette i seg selv er greit nok, men forvent ikke at kunder ønsker å kjøpe en tjeneste de ikke kan evaluere gratis først. Kunder som skal kjøpe bil betaler ikke for prøvekjøring. Kunder som kjøper klær betaler ikke for å prøve dem. Kanskje ikke de mest relevante sammenligningene, men de illustrerer et poeng.

Mitt svar til selgeren var at tjenesten i seg selv virker grei nok, men at den etter all sannsynlighet ikke vil gi oss noen gevinst, da våre kunder kommer via andre kanaler. Jeg poengterte flere ganger at vi skulle ta kontakt med Kvasir, dersom vi ønsket å benytte oss av tjenesten.

I løpet av den siste halvtimen har selgeren fra Kvasir ringt hele ni ganger, den siste gangen med skjult nummer.

Jeg klarer ikke helt å uttrykke hva jeg mener om telefonterror, men seriøst er det ikke. Og det fjernet definitivt kjøpelysten vi hadde.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt