Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Vista — et blindspor?

03.12.07

Vista — et blindspor?

For litt over et år siden lanserte Microsoft Windows Vista for bedriftsmarkedet. Siden den gang har jeg undret meg over hvorfor man skal kjøpe Vista, og siden konkludert med at Vista er en Windows-versjon man fint klarer seg uten.

Hvor ble det av Wow?

De fleste som fulgte Vista-lanseringen husker sikkert begrepet The «Wow» starts now. Microsoft selv reklamerte med at de aldri har brukt så mye penger verken på en produktlansering eller på selve produktutviklingen. Hele 7,5 milliarder amerikanske dollar ble brukt på utviklingen. Jeg er vel ikke alene om å lure på hva disse pengene har blitt brukt på?

Snart et år har gått, og jeg ser ut til å ha fått mer rett en hva jeg faktisk trodde selv. Tidligere i høst kom nyheten om at Microsoft utvider levetiden til Windows XP, nyheten om at det er mulig å nedgradere fra Windows Vista til XP, og nå sist nyheten om at Windows XP med Service Pack 3 faktisk er dobbelt så rask til å kjøre Microsoft Office 2007 som det Vista er.

Det er ikke første gangen Microsoft leverer en Windows-versjon som har blitt en fiasko. Kjennere vil garantert nikke gjenkjennende når jeg nevner Windows ME, lansert 14. september 2000. PC World har blant annet rangert Windows ME som nummer fire av verdens 25 dårligste teknologiprodukter.

Spørsmålet er, blir Vista et blindspor tilsvarende Windows ME?

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Programvare

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler