Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Vista — et blindspor?

03.12.07

Vista — et blindspor?

For litt over et år siden lanserte Microsoft Windows Vista for bedriftsmarkedet. Siden den gang har jeg undret meg over hvorfor man skal kjøpe Vista, og siden konkludert med at Vista er en Windows-versjon man fint klarer seg uten.

Hvor ble det av Wow?

De fleste som fulgte Vista-lanseringen husker sikkert begrepet The «Wow» starts now. Microsoft selv reklamerte med at de aldri har brukt så mye penger verken på en produktlansering eller på selve produktutviklingen. Hele 7,5 milliarder amerikanske dollar ble brukt på utviklingen. Jeg er vel ikke alene om å lure på hva disse pengene har blitt brukt på?

Snart et år har gått, og jeg ser ut til å ha fått mer rett en hva jeg faktisk trodde selv. Tidligere i høst kom nyheten om at Microsoft utvider levetiden til Windows XP, nyheten om at det er mulig å nedgradere fra Windows Vista til XP, og nå sist nyheten om at Windows XP med Service Pack 3 faktisk er dobbelt så rask til å kjøre Microsoft Office 2007 som det Vista er.

Det er ikke første gangen Microsoft leverer en Windows-versjon som har blitt en fiasko. Kjennere vil garantert nikke gjenkjennende når jeg nevner Windows ME, lansert 14. september 2000. PC World har blant annet rangert Windows ME som nummer fire av verdens 25 dårligste teknologiprodukter.

Spørsmålet er, blir Vista et blindspor tilsvarende Windows ME?

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt