Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Paradokset

06.03.08

Hver gang overgang fra Microsoft Office til OpenOffice diskuteres, hevder Microsoft-tilhengere at terskelen er høy og at opplæring fort blir dyrt. Jeg har tidligere påpekt at dette ikke er riktig, og tenker i denne artikkelen å se hvilket paradoks denne påstanden egentlig er.

I 1989 innførte Microsoft det grafiske grensesnittet i Microsoft Word for Windows versjon 1.0. Designendringene Microsoft gjennomførte i Microsoft Office 2007 er den største designendringen siden Word 1.0. Etter 19 år med et kjent grensesnitt lurer jeg på om brukerne har størst tilvendingsproblemer ved å gå fra Microsoft Office 2003 til OpenOffice eller til Microsoft Office 2007.

Grensesnittet i Microsoft Office 2003

Microsoft Office 2003

Skjermbilde: officeblogs.net

Grensesnittet i OpenOffice

OpenOffice

Skjermbilde: Softpedia

Grensesnittet i Microsoft Office 2007

Microsoft Office 2007

Skjermbilde: Wikipedia

Som illustrert er forskjellen mellom Microsoft Office 2003 og Microsoft Office 2007 langt større enn hva den er mellom Microsoft Office 2003 og OpenOffice. Jeg har derfor ingen tro på at kostnadene til opplæring ved overgang til OpenOffice er så store som det enkelte hevder. Dette hevder også Gisle Hannemyr i sin artikkel Abelia feilinformerer.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Generelt

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler