Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Paradokset

06.03.08

Hver gang overgang fra Microsoft Office til OpenOffice diskuteres, hevder Microsoft-tilhengere at terskelen er høy og at opplæring fort blir dyrt. Jeg har tidligere påpekt at dette ikke er riktig, og tenker i denne artikkelen å se hvilket paradoks denne påstanden egentlig er.

I 1989 innførte Microsoft det grafiske grensesnittet i Microsoft Word for Windows versjon 1.0. Designendringene Microsoft gjennomførte i Microsoft Office 2007 er den største designendringen siden Word 1.0. Etter 19 år med et kjent grensesnitt lurer jeg på om brukerne har størst tilvendingsproblemer ved å gå fra Microsoft Office 2003 til OpenOffice eller til Microsoft Office 2007.

Grensesnittet i Microsoft Office 2003

Microsoft Office 2003

Skjermbilde: officeblogs.net

Grensesnittet i OpenOffice

OpenOffice

Skjermbilde: Softpedia

Grensesnittet i Microsoft Office 2007

Microsoft Office 2007

Skjermbilde: Wikipedia

Som illustrert er forskjellen mellom Microsoft Office 2003 og Microsoft Office 2007 langt større enn hva den er mellom Microsoft Office 2003 og OpenOffice. Jeg har derfor ingen tro på at kostnadene til opplæring ved overgang til OpenOffice er så store som det enkelte hevder. Dette hevder også Gisle Hannemyr i sin artikkel Abelia feilinformerer.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • How To Beat Decision Fatigue With Better Brain Habits

  Coined by Roy F. Baumeister, social psychologist and author of Willpower: Rediscovering the Greatest Human Strength, decision fatigue occurs after a long session of decision-making which results in low self-control and willpower.

 • Seth's Blog: Quick or smart?

  Every time you pick up your quickphone, you stop inventing and begin transacting instead.

 • Hvorfor er utenlandskabler så viktig?

  I forbindelse med at Stortinget skal stemme over tilknytning til EUs energibyrå har det oppstått flere kampanjer mot dette. Jeg mener at utenlandskablene er meget viktig for å gjennomføre et grønt skifte i Europa, og selv om jeg ikke har noen mening om tilknytningen til EUs energibyrå, så vil jeg imøtegå kritikken av utenlandskablene.

 • The big secret of small improvements – Hacker Noon

  We have a backlog full of ideas, stories and tasks to last a life time. Every day we see opportunities for small improvements that can be done, but aren’t significant enough to rise above the main feature roadmap and get prioritized. What can we do?

 • Do You Really Know Who’s Tracking Your Every Move? – Hacker Noon

  With GPS data increasingly falling into the wrong hands, cyber-criminals can easily use GPS to build a larger picture of their victims and prepare phishing attacks.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt