Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Paradokset

06.03.08

Hver gang overgang fra Microsoft Office til OpenOffice diskuteres, hevder Microsoft-tilhengere at terskelen er høy og at opplæring fort blir dyrt. Jeg har tidligere påpekt at dette ikke er riktig, og tenker i denne artikkelen å se hvilket paradoks denne påstanden egentlig er.

I 1989 innførte Microsoft det grafiske grensesnittet i Microsoft Word for Windows versjon 1.0. Designendringene Microsoft gjennomførte i Microsoft Office 2007 er den største designendringen siden Word 1.0. Etter 19 år med et kjent grensesnitt lurer jeg på om brukerne har størst tilvendingsproblemer ved å gå fra Microsoft Office 2003 til OpenOffice eller til Microsoft Office 2007.

Grensesnittet i Microsoft Office 2003

Microsoft Office 2003

Skjermbilde: officeblogs.net

Grensesnittet i OpenOffice

OpenOffice

Skjermbilde: Softpedia

Grensesnittet i Microsoft Office 2007

Microsoft Office 2007

Skjermbilde: Wikipedia

Som illustrert er forskjellen mellom Microsoft Office 2003 og Microsoft Office 2007 langt større enn hva den er mellom Microsoft Office 2003 og OpenOffice. Jeg har derfor ingen tro på at kostnadene til opplæring ved overgang til OpenOffice er så store som det enkelte hevder. Dette hevder også Gisle Hannemyr i sin artikkel Abelia feilinformerer.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt