Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Standard Norge på tynn is

01.04.08

Etter at Norge stemte «JA» til OOXML som ISO-standard sist fredag, har Standard Norge nå sett seg nødt til å kommentere beslutningen, i et forsøk på å møte den massive kritikken og lynsjestemningen som nå råder.

I sin kommentar kommenterer Standard Norge blant annet brevsaken:

Høringsfasen for behandlingen av et standardforslag i ISO er særdeles viktig. Dette er den anledning alle interessenter har til å si sin mening og komme med forslag til forbedringer. Da Standard Norge sendte forslaget på nasjonal høring, kom det i alt 47 uttalelser hvorav 38 svarte ja til forslaget og 9 svarte nei. Som kjent hadde de aller fleste ja-forslagene identisk ordlyd og var initiert av en aksjon fra Microsoft Norge. Alle svarene kom med kjent avsender og i undertegnet stand. Standard Norge kan ikke tillegge selvstendige virksomheter andre meninger enn det de skriftlig gir uttrykk for.

Standard Norge sier her at de innsendte brevene representerer virksomhetens meninger, hvilket jeg selvfølgelig er enig i. Imidlertid gir Standard Norge her klart uttrykk for at brevene faktisk ble hensyntatt, til tross for at Standard Norge i fjor informerte medlemmene av SN K/185 om at brevene ikke ville bli hensyntatt.

Standard Norge famler nå etter argumenter i ettertid. På norsk kalles dette rettferdiggjøring. Med denne uttalelsen beveger Standard Norge seg nå ut i en svært delikat problemstilling som kan bli fortsettelsen på den skandalen de allerede selv har startet.

Frustrasjoner Standarder

Som leser kan du bidra til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Bli bidragsyter

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i Posten Norge AS. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub Thingiverse SlideShare Hold deg oppdatert

© 1995-2022 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler