Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

En dag i skogen

28.04.08

For to uker siden tilbrakte jeg en dag i skogen på egenhånd. Dette var hva jeg opplevde.

Blåveisen tittet frem mange steder.

Blåveis

Noe av det mer fascinerende med skogen er å finne de frodige, grønne og uberørte områdene med urskog.

Frodig bekk

Granbar med vanndråpe.

Granbar

Lav titter opp av snøen.

Lav

Naturens egne mønstre fascinerer, som med denne mosen.

Mose

Jeg håpet å få et glimt av elgen, men dette var alt jeg så.

Elgskit

Kølabånngrana var inntil nylig Kjekstadmarkas største tre, inntil det knakk for et par år siden. Stubben som står igjen er godt over to meter høy, og størrelsen på sekken gir indikasjoner til størrelsen. Området rundt er hogget ut, men grana ligger igjen på bakken som et sørgelig minne.

Kølabånngrana

Jeg slutter aldri å la meg fascinere av mosens mønster, og takker meg selv for at jeg tok med makroobjektivet denne dagen.

Mose

Skiforeningen gjør en fantastisk jobb med skiløypene i Kjekstadmarka.

Skiforeningen

Etter mange timer i skogen var det på tide med middag.

Primus

Komforten er det ingenting å si på.

Leirplass

Greit, ikke verdens mest avanserte måltid. Real turmat, Cola og kjeks. Legg også merke til den hjemmelagde skjeen jeg måtte lage, da jeg glemte skje hjemme.

Mat

Jeg måtte svinge innom DNTs nye hytte, Småvannsbu. Følgende tekst står på døren:

Småvannsbu ligger midt i Kjekstadmarka og ble bygget i perioden mars 1941 til oktober 1942 av tømmer felt i Dikemarkskogen. Innvielsesfesten ble holdt 15. april 1942. Gårdsbestyrer Gunnar Aas på Dikemark tok initiativet til å reise hytta. Han og sykehusets direktør Rolv Ragnvaldsøn Gjessing var flittige brukere. Gjessing ledet sykehuset fra 1929 til 1949 og gjorde Dikemark internasjonalt kjent gjennom sine forskningsresultater.

Oslo kommune eier fortsatt Dikemarkeiendommen og hytta. I desember 2007 leide kommunen ut hytta til Den Norske Turistforening Oslo og omegn. Den vil dermed inngå i nettet av ubetjente hytter i Oslomarka med Hovdehytta som nærmeste nabo. Når hytta er ferdig restaurert vil den være tilgjengelig for alle. Den vil bli låst med en DNT standard lås. Kun medlemmer av en DNT-forening kan deponere på nøkkel. Overnatting vil kunne bestilles på nettet eller via telefon. Området fra Småvanna og oppover mot Breimåsan (Verkensmåsan) er en riktig eventyrskog hvor barn og voksne kan få store og små opplevelser.

Asker Turlag vil stå for restaureringen og ha tilsyn med hytta. Arbeidet vil bli utført av en dugnadsgjeng og starter i siste halvdel av april. Turlaget vil blåmerke stier fram til hytta fra Dikemark og Heggedal og har ellers planer for et nett av merkede stier i hele Kjekstadmarka. Følg med på nettstedet http://www.dntoslo.no/asker/.

Småvannsbu

Litt risikabelt å ferdes på isen på denne tiden av året, spesielt med slike sprekker.

Sprekker i isen

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Foto

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler