Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Blogging for penger

01.08.08

Jeg har tidligere ytret noen meninger om blogging for penger. Petter har nylig gjort en analyse av det potensielle inntektsgrunnlaget, mens Pål Hivand går kraftigere til verks og tar et oppgjør med de som blogger med skjult agenda.

I oktober arrangerer en blogger som kaller seg MillionEuroMan Blogcamp Oslo 2008, et arrangement som nå diskuteres i den norske bloggosfæren. Samtidig diskuterer man på Webforumet hvorfor Blogcamp Oslo 2008 blir dårlig mottatt. Problemet er nemlig at Blogcamp Oslo 2008 ikke har et program. Det er annonsert en prisutdeling, i tillegg til at en 17 år gammel jente fra Sverige er annonsert som foredragsholder. Et arrangement til 1800,- kroner for en pris og en søt pike er det sannsynligvis ingen som vil delta på.

Å arrangere en blogg-camp er i seg selv et prisverdig tiltak, men jeg mener arrangøren bommer på målet ved å misforstå både agenda og målgruppe, i tillegg til å ikke forstå hvordan den norske bloggosfæren fungerer.

Et av de primære og mest grunnleggende målene med en blogg, er ikke å tjene penger på bloggen, men friheten til å ytre det man mener uten begrensinger. Selv skriver jeg mye, og det betyr svært mye for meg å ha lesere som finner interesse i det jeg skriver. Jeg tror mange av mine faste lesere ville reagere negativt dersom jeg plutselig skulle presentere annonser i eller rundt teksten. Å misbruke denne troverdigheten for å tjene penger, føles veldig feil.

Skal man arrangere en blogg-camp må man derfor møte bloggerne på bloggernes premisser. Her er mine tips og forslag:

 • Planlegg med bloggosfæren. Publiser informasjon om at det planlegges en blogg-camp, og la bloggosfæren bidra med både forslag til tid, sted, pris, foredragsholdere og agenda. Inkluderer man bloggosfæren føler bloggosfæren eierskap til arrangementet og det blir lettere å få deltakere.
 • Penger er ikke alt. Uten dekning for påstanden vil jeg hevde at det er få norske bloggere som blogger for penger, av den årsak jeg omtaler lenger opp. Et arrangement med fokus på hvordan en blogg tjener penger, tror jeg treffer få mennesker. For de som ønsker å presentere annonser i sin blogg kan man arrangere en sesjon for hvordan man presenterer annonser uten å irritere eller sjenere leseren.
 • Alle arrangement må ha en pris. Sørg derimot for at prisen ikke bærer samme navn som andre priser. Legg gjerne opp til flere priser for forskjellige kategorier. For eksempel beste teknologiblogg, moteblogg, bilblogg, filmblogg, og så videre.
 • Lytt til kritikk! Alt man foretar seg blir gjenstand for kritikk. Når man som arrangør får kritikk er det svært viktig å lytte til den kritikken man mottar, slik at man kan forbedre seg. Ikke all kritikk er saklig, så det gjelder å ha et våkent og erfarent øye for hva som er god og dårlig kritikk. Hvis man derimot tilbakeviser all kritikk, uten å tenke igjennom hva man egentlig tilbakeviser, er man dømt til å mislykkes. Inviter gjerne kritikere til å bidra.
 • Du trenger hjelp! Å gjennomføre et profesjonelt arrangement på egenhånd krever hjelp fra profesjonelle mennesker. Lei inn et event-byrå som hjelper deg med de mest banale tingene. For mer uformelle gratisarrangement er ikke deltakerforventningene til profesjonalitet like høye.

Bloggere er vant til å ferdes på internett. På internett er man vant til å dele de gode opplevelsene og erfaringene man gjør seg, helt uten kostnad. Personlig tror jeg en gratis og mer uformell blogg-camp vil være langt mer attraktiv for den gemene hop. Jeg tror sågar at jeg selv kan koke sammen et arrangement som ikke koster deltakerne en krone. Jeg disponerer et stort auditorium og tilhørende utstyr og har et godt nettverk av erfarne mennesker som sannsynligvis gjerne holder et foredrag uten å få betalt. Spørsmålet er om jeg tar min egen utfordring?

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt