Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Blogging for penger

01.08.08

Jeg har tidligere ytret noen meninger om blogging for penger. Petter har nylig gjort en analyse av det potensielle inntektsgrunnlaget, mens Pål Hivand går kraftigere til verks og tar et oppgjør med de som blogger med skjult agenda.

I oktober arrangerer en blogger som kaller seg MillionEuroMan Blogcamp Oslo 2008, et arrangement som nå diskuteres i den norske bloggosfæren. Samtidig diskuterer man på Webforumet hvorfor Blogcamp Oslo 2008 blir dårlig mottatt. Problemet er nemlig at Blogcamp Oslo 2008 ikke har et program. Det er annonsert en prisutdeling, i tillegg til at en 17 år gammel jente fra Sverige er annonsert som foredragsholder. Et arrangement til 1800,- kroner for en pris og en søt pike er det sannsynligvis ingen som vil delta på.

Å arrangere en blogg-camp er i seg selv et prisverdig tiltak, men jeg mener arrangøren bommer på målet ved å misforstå både agenda og målgruppe, i tillegg til å ikke forstå hvordan den norske bloggosfæren fungerer.

Et av de primære og mest grunnleggende målene med en blogg, er ikke å tjene penger på bloggen, men friheten til å ytre det man mener uten begrensinger. Selv skriver jeg mye, og det betyr svært mye for meg å ha lesere som finner interesse i det jeg skriver. Jeg tror mange av mine faste lesere ville reagere negativt dersom jeg plutselig skulle presentere annonser i eller rundt teksten. Å misbruke denne troverdigheten for å tjene penger, føles veldig feil.

Skal man arrangere en blogg-camp må man derfor møte bloggerne på bloggernes premisser. Her er mine tips og forslag:

  • Planlegg med bloggosfæren. Publiser informasjon om at det planlegges en blogg-camp, og la bloggosfæren bidra med både forslag til tid, sted, pris, foredragsholdere og agenda. Inkluderer man bloggosfæren føler bloggosfæren eierskap til arrangementet og det blir lettere å få deltakere.
  • Penger er ikke alt. Uten dekning for påstanden vil jeg hevde at det er få norske bloggere som blogger for penger, av den årsak jeg omtaler lenger opp. Et arrangement med fokus på hvordan en blogg tjener penger, tror jeg treffer få mennesker. For de som ønsker å presentere annonser i sin blogg kan man arrangere en sesjon for hvordan man presenterer annonser uten å irritere eller sjenere leseren.
  • Alle arrangement må ha en pris. Sørg derimot for at prisen ikke bærer samme navn som andre priser. Legg gjerne opp til flere priser for forskjellige kategorier. For eksempel beste teknologiblogg, moteblogg, bilblogg, filmblogg, og så videre.
  • Lytt til kritikk! Alt man foretar seg blir gjenstand for kritikk. Når man som arrangør får kritikk er det svært viktig å lytte til den kritikken man mottar, slik at man kan forbedre seg. Ikke all kritikk er saklig, så det gjelder å ha et våkent og erfarent øye for hva som er god og dårlig kritikk. Hvis man derimot tilbakeviser all kritikk, uten å tenke igjennom hva man egentlig tilbakeviser, er man dømt til å mislykkes. Inviter gjerne kritikere til å bidra.
  • Du trenger hjelp! Å gjennomføre et profesjonelt arrangement på egenhånd krever hjelp fra profesjonelle mennesker. Lei inn et event-byrå som hjelper deg med de mest banale tingene. For mer uformelle gratisarrangement er ikke deltakerforventningene til profesjonalitet like høye.

Bloggere er vant til å ferdes på internett. På internett er man vant til å dele de gode opplevelsene og erfaringene man gjør seg, helt uten kostnad. Personlig tror jeg en gratis og mer uformell blogg-camp vil være langt mer attraktiv for den gemene hop. Jeg tror sågar at jeg selv kan koke sammen et arrangement som ikke koster deltakerne en krone. Jeg disponerer et stort auditorium og tilhørende utstyr og har et godt nettverk av erfarne mennesker som sannsynligvis gjerne holder et foredrag uten å få betalt. Spørsmålet er om jeg tar min egen utfordring?

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Frustrasjoner WWW

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler